Horeca Den Haag een verlaten gebied

Het is zo ver: de horeca in Den Haag ruimt de terrassen op en sluit de deuren. Er heerst een gelaten en verlaten sfeer. Vanaf vandaag tot en met 6 april blijven de deuren dicht om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Ook de scholen en sportclubs zijn dicht. Richard Mulder maakte een reportage over de lock down in de stad.

Na de festivals nu alle horeca

Foto: Richard Mulder

Eerst werden de festivals met meer dan 100 man al afgelast. Vandaag maakten minister Arie Slob (onderwijs) en Bruno Bruins (Medische Zorg) bekend dat ook de kroegen en restaurants hun deuren om 18.00 moeten sluiten. Hotels zijn wel open, maar zonder gebruik van bar en restaurant.

Horeca Lockdown Coronavirus 70-3020200315 _15
Foto: Richard Mulder

Het Plein en de Grote Markt is in een korte tijd een verlaten gebied. Het is een surrealistisch gezicht. Supermarkten blijven gewoon open, hou wel een meter of anderhalf afstand van de anderen. Hamsteren is niet nodig, er is genoeg voor iedereen in Nederland. Hamsteren maakt het juist voor de supermarkten lastig en geeft overlast.

Horeca Lockdown Coronavirus 70-3020200315 _18
Foto: Richard Mulder

Jitters wenst iedereen die door het Coronavirus is getroffen enorm veel sterkte. Uiteraard in de eerste plaats de door het virus gestroffen personen en hun omgeving. Maar ook de zzp-ers, horeca en andere bedrijven. En niet te vergeten het zorgpersoneel dat nu nog meer werkdruk krijgt en alle zeilen bij zet. Laten we hopen dat deze verschrikkelijke crisis gauw onder controle is.

Horeca Lockdown Coronavirus 70-3020200315
Foto: Richard Mulder

Help elkaar waar mogelijk is in tijden als deze. Sterkte en hopelijk tot snel.