IJssculpturenexpositie Scheveningen geopend: bevroren magie

Vandaag, 6 december, is de sneak preview van de IJssculpturenexpositie op Scheveningen, die 7 december voor iedereen te bezoeken is. Naast de Pier op het strand staat een 500 m² grote gekoelde tent. Ernaast nog een overdekte schaatsbaan met een terras. Iwan de Brabander maakt er vandaag vast wat foto’s. We zijn benieuwd naar de metersgrote ijssculpturen.

Mythe en magie

Ijssulpturenexpositie scheveningen
Foto: Iwan de Brabander

Binnen bij de IJssculpturenexpositie Scheveningen sta je direct in een sprookjeswereld. Eén van mythe en magie. De figuren zijn door experts met expertise uitgevoerd. De belichting is met een kunstzinnig oog geplaatst en geeft het geheel een kleurrijk tintje. Het is verbazingwekkend en pure kunst. Bij elk sprookjesfiguur, als de levensechte GVR of Olaf van Frozen, staat een korte beschrijving van het sprookje. Wat een prachtige ervaring.

Funskate Schaatsbaan en warme chocomel

ijssculpturenexpositie opening en schaatsbaan

Buiten de koude tent worden we vriendelijk opgevangen door het personeel van Cool Events. De warme chocomel met slagroom staat klaar. Het eerste kind mag de knusse schaatsbaan ernaast uitproberen. Met de plastic ijsbeer die klaar staat, schaatst ze en een rondje op het ijs. Op het Kurhausplein staat al een tijdje de andere grote overdekte schaatsbaan, beide hebben hun eigen charme.

Steam Live en confetti

Steam Live jeroen van Stenis
Foto: Iwan de Brabander

Het duo Steam Live, onder leiding van entertainer/muzikant Jeroen van Stenis, zet weer een lekker sfeertje neer op de achtergrond. Verzoeknummers, eigen inbreng en een heerlijk praatje, alles kan bij deze twee mannen. En dan is het tijd voor het officiële startschot. Confetti schiet door de tent en de IJsculpturenexpositie is geopend. Vanaf 7 december 10.00 tot en met zondag 12 januari kun je de prachtige ijssculpturen bewonderen.

ijssculpturenexpositie Scheveningen
Foto: Iwan de Brabander

Lees meer op de website.