Inside Electron ep release: een geslaagd feest!

Op 10 oktober 2019 staat de EP release van Inside Electron (“Favourite Dream”) in de Zwarte Ruiter op mijn programma. In het voorprogramma staat de band PEACH. Inside Electron is een energieke band uit Den Haag met Bas Boudewijn (zang), Miro van Dijk (gitaar), Julius Stouthart (drums) en Tim van Leeuwen (basgitaar). Van ieder optreden maken ze een bijzondere rockshow. De formatie heeft inspiratiebronnen als U2, Editors, Pearl Jam en Nothing But Thieves. Met strakke ritmes, innoverende gitaren en een zanger die het publiek altijd mee krijgt in zijn enthousiasme, speelt Inside Electron iedere zaal plat.

Peach in het voorprogramma

Voorprogramma PEACH.

In het voorprogramma staat de Haagse band PEACH. (voorheen bekend als The Hague Idiots en Forever Saturday). Hun muziek is te omschrijven als zeer veelzijdig, rauw maar ook zacht, van stevig tot zoet. Met Anthony Koenn (gitaar), Kasper Spijkerman (basgitaar) en Sekou Camara (drums) verzorgen ze alle drie de zang op eigen wijze. Het publiek wordt verrast door nieuwe nummers die in 2020 op een EP zullen verschijnen.

Anthony en Kasper

Veel bekenden en vrienden

Veel collega bandleden en familie zijn op deze avond afgekomen om de optredens in de Zwarte Ruiter op de Grote Markt te zien. Mooi om te zien dat de muzikanten elkaar supporten en voor mijzelf ook een soort van reünie aangezien ik een groot deel van de aanwezige collegabandjes ook ken. Rond half negen ben ik aanwezig en de bandleden van PEACH. zijn al druk bezig om hun set klaar te maken. Voor het podium staan al veel fans, vrienden en familie. Om half tien spelen ze de zaal plat met een set die een half uur duurt. Zelfs is er een moshpit waar ik mij maar niet in meng.

Inside Electron

Uitbundig publiek en moshpit

Om half elf is het de beurt aan Inside Electron. Inmiddels is het al een stuk drukker geworden. Er zijn er ook meer fotografen aanwezig, die zo hun momenten willen vast leggen. Zanger Bas vermaakt het publiek te met zijn stem en uitstraling. Op een gegeven moment maakt zelfs collega muzikant Yaniv (van de band Moyo) een knoop los van Bas zijn overhemd. Dit leidt uiteraard tot veel geschreeuw en vermaak onder het aanwezige publiek. De tent gaat uit zijn dak en het duurt niet lang voordat ook hier een moshpit gaande is.

De zeven tracks die live worden gespeeld, afkomstig van de EP zijn via Spotify te horen. De Inside Electron ep release is mede mogelijk gemaakt door middel van opbrengsten uit crowd funding. Een geslaagde avond en zeker niet de laatste keer dat ik zowel Inside Electron als PEACH. gezien heb. Tot snel!