Jamel Armand exposeert grenzeloze kunst

10 november 2019. Net de opening gemist. Meet and greet gemist. Afspraak met de kunstenaar Jamel Armand gemaakt. Deze lieve, onbegrensde kunstenaar vertelt over zijn kunst en hoe deze expositie in De Galerie Den Haag is geboren.

Zijn vrije geest in beeld

Jamel Armand @De Galerie VooDooPunk by Iwan de Brabander

De creatieve geest van Jamel Armand is door zijn vriendschap en samenwerking met onder andere de mannen van DI-RECT en KernKoppen op mijn pad gekomen. Zijn mooi geïllustreerde cartoons en megavette videoclips met zijn Starsquid-team. Clips voor Douwe Bob, The Indien, Typhoon, iET, Rondé en natuurlijk DI-RECT. Clips die allemaal anders dan anders zijn. Clips met een duidelijke Starsquid-vibe. Met de jaren komen steeds meer kunstzinnige facetten van deze Haags-Indonesische meester voorbij. Zo nu ook zijn VooDooPunk.

From mind to canvas

Jamel Armand @De Galerie VooDooPunk by Iwan de Brabander

Invloeden van grootmeesters, muziek en facetten van het leven, zijn leven, zie je terug in de kunst van Jamel. Bij elk stuk vertelt hij over de achtergrond en het ontstaan. De werken die hier in De Galerie hangen hebben als basis de nieuwe songs van zijn brothers van DI-RECT. ‘Be Strong’, ‘Devil don’t Care’, ‘Cry Baby’ en nog andere titels hangen mooi uitgelicht in De Galerie Den Haag op het Noordeinde. Transformatie, acceptatie, vechten, kracht, liefde, geschiedenis, pijn, leven en plezier zijn maar een paar issues die in de songs en de kunst terugkomen. De videoclips en foto’s die erbij hangen versterken het verhaal dat Jamel Armand met de kunst vertelt.

Dieper in de kunst

Jamel Armand @ De Galerie VooDooPunk by Iwan de Brabander

Bij het maken van zijn kunst is muziek een belangrijk ingrediënt. Dat kan van Bach tot rock zijn. Bij het bereiken van zijn trance-fase tapt hij uit zijn emotie… Woede, liefde, verdriet en kracht voortkomend uit de Indonesische geschiedenis. De roots van zijn voorouders. Harde symboliek die zijn zachte karakter dan verzacht door lagen verf erover te schilderen waardoor het op de achtergrond zichtbaar, maar wel aanwezig is. Symbolen die bij velen pijn en angst naar boven brengen (slang en doodshoofd) gaan door het Armand-filter en brengen een happy inner-kinderlijke, krachtige vibe met zich mee. De slang staat tenslotte voor vernieuwing/transformatie (vervellen van de huid) en het doodshoofd voor het leven, het geleefde leven. 

Ga, kijk, zie en beleef

Jamel Armand kunst
Jamel Armand @De Galerie VooDooPunk by Iwan de Brabander

Kortom: volg Jamel Armand op Instagram, of beter nog, ga kijken bij zijn kunst in De Galerie Den Haag. Wie weet is de meester er en kan hij je rondleiden…