Jazz in de Regentes 2019: swinging in the sun

Jazz in de Regentes in mijn oude wijk (Regentessekwartier) in Den Haag. En dan ook nog met artiesten als Harrison Young, Tess ’n Jazz en Toine Scholten. Dat is het langshoppen meer dan waard. Hop naar het Koningsplein om de avond van Jazz in de Regentes 2019 mee te pakken.

Tess in de Regentes is jazz

Tess n Jazz Jazz in de Regentes by Iwan de Brabander

Is al weer even geleden dat Tess mijn muzikale pad heeft gekruist. Toen ik haar en gitarist Jasper op de Parade sprak en zij enthousiast over Jazz in de Regentes vertelden, was ik gelijk getriggerd. Daar moet ik heen. Met de vierkoppige Tess ’n Jazz formatie is het een lekker feest. Old time covers en nieuwe songs worden omgedoopt naar eigen vormen. Vrij zoals Jazz is bedoeld. Coole bas, toetsen, drum en gitaarsolo’s. Lekker swingen van jong tot wat ouder is het resultaat.

Harrison Young overschrijdt de grenzen

Harrison Young Jazz in de Regentes by Iwan de Brabander

De al bijna Haagse Harrison Young komt al best wat jaar op mijn pad. Steeds met verschillende projecten verrast hij mij. Vandaag staat hij met zijn Transatlantic Trio op het podium. Waar ze in Amerika blijkbaar al heel wat optredens op hun naam hebben. Met Harrison Young (US/NL) op zang, toetsen en trombone, Nick Indalecio (US) op gitaar, Boris Oud (NL) aan de bas en John Czolacz (US) op drums, rammen ze de swing vanaf de eerste song het publiek in. Heerlijke interactie met het publiek, dat meeschreeuwt, zingt en danst. Lekker sfeertje!

Jazz, gitaar, vette sound… Toine Scholten dus

Toine Scholten Jazz in de Regentes by Iwan de Brabander

Nog niet eerder gezien maar door meerdere mensen aangeraden meester-gitarist Toine Scholten met trio sluit de avond af. En hoe! Vette covers die ultra jazzy worden. Eigen nummers die mega jazzy zijn. Een feest alleen al om naar deze man zijn mimiek te kijken. Laat staan de waanzinnige solo’s die hij te voorschijn tovert. En die muzikanten die bij hem op het podium staan. Keihard knallende pro’s. Jazz-pro’s. Met een knaller de avond uit. Ik hoor mensen balen dat Jazz in de Regentes 2019 is afgelopen, zoals het hoort. Maar helaas komt hier ook weer een eind aan. Volgende jazzevent is Jazz in de Gracht. Zoals elk jaar ook altijd een lekker feest.

Hoe mooi is het om midden in Den Haag een feestje, gezellig met elkaar, te vieren? Heel mooi en voor veel herhalingen vatbaar.