Jeffrey Ward Brew in PAARD maakt er een feest van

Vandaag 29 november ben ik uitgenodigd om bij het concert van Jeffrey Ward Brew in PAARD te zijn. Graag natuurlijk. Op Gluren bij de Buren maakte ik voor het eerst kennis met singer songwriter Jeffrey. Een zanger met een soulvolle stem, die de huiskamer omtoverde tot een feestje. Ik ben benieuwd of het ook deze keer een feestje is.

Voorprogramma Tastic is raak

tastic PAARD
Foto: Roy Schlameisen

Op het podium start het voorprogramma. En wat voor een! Tastic, Tirza en City Lights knallen een mix van Nederlandstalige RnB en hiphop door de kleine zaal. De constante beat dreunt door ons lichaam en maak het onmogelijk stil te staan. Tastic zijn nonchalante losse houding in combinatie met zijn rollende woorden zijn heerlijk om naar te kijken en te luisteren. De tweede stem van Tirza maakt het vol en af. Tastic rapt en zingt over de liefde, dates en andere dingen in het leven. Zijn tracks als ‘Xrated’, ‘Vibe’ en ‘Guilty Pleasures’ zijn zorgvuldig achter elkaar gezet. Hij vertelt een verhaal en maakt ons aan het dansen en lachen. Aan het eind van zijn performance gaat bij iedereen de heupen los en de armen de lucht in. Een heerlijk frisse opwarmer.

J. Ward, doorzetter in hart en nieren

jeffrey ward brew paard
Foto: Roy Schlameisen

De zaal is nu bomvol mensen die wachten op J. Ward; zo noemen ze hem hier. Groot en klein, want ook kinderen zijn mee. Ze groeten elkaar uitbundig. Het lijkt een fijne grote familie. Een waar ik me ook meer dan welkom voel. Jeffrey lijkt even te moeten inkomen de eerste nummers of te veel te willen geven. Hier en daar is het dan ook niet helemaal zuiver. Maar opgeven doet hij niet. Kort daarna heeft hij zijn groove gelukkig weer gevonden. Met zijn stem, die nu warm klinkt, zingt hij het gevoelige nummer ‘Not Gonna Die Today’. Zijn teksten vertellen diepe verhalen over het leven en de liefde. En het vertelt zijn verhaal; hij heeft keihard moeten knokken om hier te komen. En nu zien we de Jeffrey Ward Brew in PAARD die er samen met zijn band en publiek een groot feest van maakt. Een feest waarbij we ongegeneerd dansen en klappen, onszelf kunnen zijn; als een grote familie.