Jitters geniet Koninklijk van en op de Willemsvaart

De Willemsvaart, een kleine, gezellige rederij die vanuit Den Haag naar Scheveningen vaart, heeft een Koningsdageditie met muzikale entertainment van Sunny Rays, My Universe en Esmee van Nieuwenhuijzen met Peter le Feber.

Sunny Rays tussen de regendruppels

My universe willemsvaart koningsdag 2019

Met een paar regendruppels die mijn hoofd hebben geraakt kom ik aan op de Veenkade om me te melden voor mijn eerste van drie Koningsvaarten. Aangemeld, wat te drinken mee, naar de boot, waar de muzikanten hun instrumenten aan bord aan het brengen zijn. Aansluiten, testen en gaan.

De driekoppige Sunny Rays begint het muzikale wateravontuur. De Nederlandse (gecombineerd met een paar Engelstalige) teksten flowen op de reggaebeats. Met gelijk al wat regen begint het avontuur. De capuchons gaan op, apparatuur wordt bedekt en de muziek speelt door. Bij wat hardere regen genieten we onder een brug waar de tunes nog meer worden versterkt door de akoestiek. Thomas, Jana en Ramon zitten helemaal in de vaart/vibe en dat is te merken. Een lekkere vaart met alleen maar lovende respons. Wel nog iets met… ‘Hou je lekker rustig’ dat de uitstappende mensen zongen.

My Universe door mijn Den Haag

jitters willemsvaart koningsdag 2019

Met een heel ander genre muziek is het voor de tweede vaart tijd voor de poppy-soul-country songs van My Universe. De boot is weer lekker vol met bekenden en onbekenden. Ik zie ze vanaf het eerste moment genieten. Greg en Sharon gaan helemaal los, af en toe bijna vergetend te bukken voor de lage bruggen. Febby speelt zijn vette gitaarspel zo laag in de boot dat hij bijna in het water zit…. maar niet hoeft te bukken. Lekker meezingen en klappen… hoe lekker is dat!

Jitters willemsvaart koningsdag 2019

Voor de laatste vaart zijn beiden bands aan de beurt met een halve set. Eindigend in een jam-achtige danceparty. Weer een andere route als de andere twee vaarten en weer magisch om met muziek op het water te zitten. Magisch om door het Haagse te varen met supervette muziek. Supervette live muziek.

Opera met poppen

willemsvaart koningsdag 2019

Hierboven de woorden over de boot waar ik in zat. Op de andere boot zat Esmee van Nieuwenhuijzen met Peter le Feber. Hele coole act waarbij opera via zang en muziek, worden vertolkt door poppen.

Ik zeg volgend jaar weer….