Kaartverkoop voor Boekids Festival 2019 en Boekids UP nu in de verkoop

Boekids festival 2019 vindt plaats op 9 en 10 juni in de Nieuwe Regentes en de Weimarstraat. Jeugdfestival Boekids heeft deze 18e editie een extra festivalavond, speciaal voor jongvolwassenen: Boekids UP. Boekids biedt kinderen en jongvolwassenen een festivalervaring met een uitdagend literair, muzikaal en theatraal programma en interactieve workshops. In aanloop naar het evenement presenteert Boekids University van 7 tot en met 10 mei een reeks colleges van onder andere André Kuipers in het Museon. Kaartverkoop met earlybird-korting is vandaag gestart.

Boekids UP: hoe de smartphonegeneratie literatuur omarmt

Tijdens de nieuwe festivalavond Boekids UP ontmoeten jongvolwassenen nationale én internationale young adult-auteurs. Het festival biedt de jongeren die de afgelopen jaren Boekids Festival met plezier hebben bezocht, maar ondertussen ouder zijn geworden, een avond die aansluit bij hun leeftijd. Tijdens Boekids UP maken onder andere de internationale auteurs Renee Watson en Katherine Rundell en de jonge schrijvers Jaap Robben en Brian Elstak hun opwachting. Jan Terlouw Junior treedt op met The Nightclub, er zijn boekverfilmingen te zien, workshops bij te wonen en er is een haast ondoorgrondelijke escape room.

Spinvis, de verhalenzweefmolen en meer op Boekids Festival 2019

Jeugdfestival Boekids 2019 zaal

Een van de hoogtepunten van het festival is traditiegetrouw een spectaculaire hoofdvoorstelling. Dit jaar is dat Vier verhalen en een dag (6+) van Spinvis, Introdans en Saartje van Camp, een sprookje over toekomst en vrijheid voor alle leeftijden. Ook te vinden langs de Boekids-festivalroute: Pépé Smith met Fred het (heel erg eigenwijze) hert, een verhalenzweefmolen, een bruisende festival- en boekenmarkt met foodtrucks, het Illustratiecafé, het Workshopparadijs, Meet & Greets met schrijvers en nog veel meer.

Ga voor tickets en meer informatie naar www.boekids.nl.