Lek Belt opent winkel in Boekhorststraat

Kunstenaars, Jet en Michiel, creëeren al twee jaar handgemaakte, unieke, duurzame en betaalbare designriemen: Lek Belt. Vandaag, 9 maart 2019, openen ze hun showroom/werkplaats in de Haagse Boekhorststraat.

Lek Belt van Instagram naar het echt

lek belt winkel

Zo’n twee jaar volg ik Lek Belt op Instagram. Met een zoektocht naar een broekriem kwam ik op de Instagram en was gelijk onder de indruk van het inventieve product. Een riem die van een fietsband komt, uit een band wordt gesneden. Hoe kom je erop én hoe maak je een fietsband zo dat hij er zo vet uit ziet dat mensen denken. Hmmmm, die moet ik om mijn middel hebben! Nou, stop twee creatieve en innovatieve als Jet en Michiel bij elkaar en supervette riemen zijn het resultaat.

lek belt

Met het onderwerp duurzaamheid en de enorme verspilling die er over de hele wereldbol plaats vindt in het achterhoofd, is deze modieuze recycle/upcycle-actie iets dat in deze tijd zeer welkom is. En als dat nou ook nog aanslaat, dan komt er een punt dat het product van de digitale wereld naar de echte wereld gaat. Vandaag krijgen de vrienden, familie, genodigden en nieuwsgierige (Instagram-) bezoekers een kijkje in de wereld van Lek Belt.

Passie plus creativiteit is Lek Belt

winkel overzicht boekhorststraat

Vanaf het warme, enthousiaste, onthaal tot elke seconde erna voel je de verbondenheid van de twee creatievelingen. Op afstand zie ik hoe zowel Jet als Michiel over het maakproces van de riemen en het idee erachter vertelt. Beide met eigen woorden. Beide over hetzelfde. Beide over andere vlakken van het proces. Maar beide met overgave en passie in hun ogen.

lek belt

Heerlijk om dit zo van een afstandje te zien en horen. En mooi te zien hoe de creativiteit ook in de store te zien is. Vloerdelen en deuren omgetoverd voor de presentatie van de riemen of decoratie van de winkel. Hier dus weer het upcyclen van oude spullen. Heel top! En ook de samenwerking met het Made in Moerwijk project laten ze hun sociale factor zien. Het is echt weer een product voor mensen door mensen.

winkel overzicht boekhorststraat

Mocht je dus iemand kennen die iets met fietsbanden heeft of een megavette riem zoekt die ook nog eens duurzaam en met passievolle handen is gemaakt… Lek Belt… of Boekhorststraat 157 te Den Haag (waar anders)!

lek belt