Lentebierfestival 2019 drukbezocht

Afgelopen weekend, 12 en 13 april, hing er volop bierliefde in de lucht op de Grote Markt, Den Haag. Tijdens de vijfde editie van het Lentebierfestival presenteerden twaalf Nederlandse brouwers hun meest bijzondere assortiment. Duizenden bezoekers kwamen op de biertuin Duitse stijl af ondanks het frisse lenteweer. 

Biertuin en vinylplaatjes

Foto: Judith Zandwijk

Het festival was gratis toegankelijk. Bezoekers kochten een proefglas en munten om de seizoensfavorieten van o.a. Kompaan, Brouwerij de Molen, Two Chefs Brewing en Oedipus te proeven. Naast bier genoot iedereen van lekker eten, soulclassics van de twee dj’s zorgden voor een zonnig sfeertje en in de kratten kon gestruind worden naar tweedehands platen. Met de winterjas nog even uit de kast en terrasheaters aan was het goed vertoeven in de knusse biertuin, die voor de gelegenheid was gebouwd voor het terras van de Boterwaag.

Lentebierfestival voor iedereen

Foto: Judith Zandwijk

De harde kern van serieuze bierliefhebbers, speurden met plattegrond in de hand bij welke brouwers de nieuwste bieren te vinden zijn. Geur, kleur en smaak worden vergeleken en notities bijgehouden in bierproef-apps. Voor een grotere groep bezoekers was het festival vooral een goede aanleiding om vrienden te zien onder het genot van een speciaalbiertje. Het is duidelijk dat bierfestivals nog populair zijn. Ook in een Hollandse lente trekt Den Haag er graag op uit om het bier te vieren.