Lien Cornelissen op sneakers bij de Fuut

Het is vrijdag 17 juli. Nét op tijd zie ik een bericht op Facebook voorbij komen: Lien Cornelissen speelt vanavond een kleine preview van haar voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ bij strandtent De Fuut. Zon, zee en muziek; wat wil je nog meer op een vrijdagavond? Een heerlijk fietstochtje door de duinen later, zit ik in de sfeervolle strandtent. De ruimte is gevuld met vriendelijke en vrolijke gezichten; tijd voor Lien en haar hippe sneakers.

Van het ‘boerenland’ naar de zee

Zodra Lien begint te vertellen, is het duidelijk dat ze geen andere rol aanneemt, maar vooral ontzettend zichzelf is. Ze vertelt hoe ze uit de juridische wereld overstapte naar hele andere bezigheden. Ook vertelt ze dat ze opgroeide in de Achterhoek en dat haar verhuizing naar Scheveningen bijna als een wereldreis aanvoelde. De verschillen waren groot. Het eerste nummer dat ze speelt heet ‘Ik volg je’ en gaat over haar ‘ontluikende liefde voor Scheveningen’. Een prachtig nummer dat je meteen meeneemt in haar verhaal.

Voorproefje of special edition?

Lien vertelt dat ze vanavond een voorproefje van haar volledige voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ zal laten zien. Ze speelt wat nummers die in de voorstelling zitten, maar ook liedjes die er los van staan. Hoewel Lien zelf aangeeft dat ze vanavond een ‘onsamenhangend verhaal’ zal vertellen, voelt het voor mij als een perfecte samenvatting van haar ‘wereldreis’ tot aan vandaag. Een wereldreis in zelfontwikkeling dan: Het omgaan met verlies, je anders of eenzaam voelen en de zoektocht naar geluk. Én alle grappige anekdotes die daarbij horen.

Tranen en een lach

lien cornelissen de fuut

Hoewel Lien direct een ontspannen en ongedwongen sfeer weet neer te zetten, weet ze ook de gevoelige snaar te raken. Tijdens het nummer ‘Jij bent hier’ zie ik bij verschillende mensen in het publiek tranen in de ogen springen. Later vertelt Lien me dat ze het nummer geschreven heeft voor een vriend die zijn beide ouders heeft verloren. Ze is er inmiddels aan gewend geraakt dat er tijdens dit nummer tranen vloeien en zegt zelfs ook nog wel eens vol te schieten. Met hier en daar een flinke dosis zelfspot maakt Lien het publiek en zichzelf ook snel weer aan het lachen. Wat een mooie combinatie van herkenbaarheid en kleine, wijze lessen!

Volledige voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’

Op woensdag 23 september speelt Lien Cornelissen haar volledige voorstelling ‘Ik kom hier niet weg met hippe sneakers’ bij De Fuut. Reserveren kan via de website van strandtent De Fuut. Ikzelf vond deze ‘onsamenhangende’ versie al fantastisch, dus ik zou je de ‘officiële’ voorstelling zeker aanraden. Bedankt voor de mooie avond, Lien en het personeel van De Fuut!