Line-up Bevrijdingsfestival Den Haag 2019

Vandaag, 14 maart, is de feestelijke start van het Bevrijdingsfestival Den Haag 2019. Tijdens deze kick off is de line-up van Bevrijdingsfestival 2019 bekend gemaakt. Aangekondigd zijn namen als Toontje Lager, Firstman, Eddy Zoëy Band en Racoon als hoofdact.

Bevrijdingsfestival Den Haag 2019 en Hilton The Hague

Foto: Iwan de Brabander

De vip/persbijeenkomst is in het prachtige Hilton The Hague, die ook jaarlijks de VIP Lounge op het festival verzorgt. Samen met fotograaf en Jitter Iwan de Brabander word ik ontvangen in de cocktailbar. We krijgen prosecco, waarbij we kunnen kiezen uit drie kleuren en heerlijke hapjes. Om ons heen zijn bekende gezichten uit festivalland. Ik maak ook kennis met leuke nieuwe mensen. We kletsen wat met elkaar over mooie dingen die nog komen dit jaar.

Welkomstwoord Hilton The Hague en Gerard van den IJssel

Foto: Iwan de Brabander

Gerard van den IJssel vertelt dat de slotact zo groot is door wethouder Richard de Mos. Sjoerd Sybesma, General Manager Hilton The Hague, is niet aanwezig. Via een filmpje heet hij ons welkom vanuit Londen. Hij hoopt dat we genieten van 5 mei en van het feit dat we nog steeds in vrijheid leven. We krijgen een terugblik van een bijna verlaten 5 mei in 2007 tot een succesvol en drukbezocht festival van nu.

Frits Huffnagel met kippenvel

Foto: Iwan de Brabander

Frits Huffnagel, voorzitter R.G. Ruijs Stichting en voorzitter van Bevrijdingsfestival Den Haag 2019 vertelt kippenvel te krijgen dat Den Haag voorbeeld is voor andere bevrijdingsfestivals in het land. Een duidelijk voorbeeld van hoe je feest en inhoud kan combineren. Er volgt een applaus voor Gerard van den IJssel en Robbert Jan Rueb.

Richard de Mos

Foto: Iwan de Brabander

Tot slot vertelt Richard de Mos, wethouder Economie, Sport en Buitenruimte dat hij enthousiast is. Hij is blij met de overtuigingskracht van Gerard. Volgend jaar vieren we 75 jaar vrijheid van Nederland. Het event wordt dan nog groter. Maar eerst vieren we nog een mooi vrijheidsfeest dit jaar. We krijgen een animatiefilmpje te zien die alle namen van Bevrijdingsfestival Den Haag 2019 tevoorschijn tovert.

Animatie: Barry van de Laar

Op zondag 5 mei 2019 is de twaalfde editie van het Bevrijdingsfestival Den Haag op het Malieveld. Geniet van deze bands of dans met de bekende dj’s mee in de Den Haag Outdoor Dance Area. Behalve dat is er het Plein van de Vrijheid, het European Village, de festivalmarkt, de Kindertuin, de Silent Disco vs. Silent Talks en de Haags Hiphop Centrum Area. Ook is er een podium in het gebouw van de Tweede Kamer. Er is voor iedereen wel iets te doen.

Mis deze editie niet en vier onze vrijheid mee. Bekijk meer informatie op de website.