Locale held Ed Struijlaart op Waterpop 2020

Op zaterdag 8 augustus is de 43e editie van Waterpop in het Wateringse Hofpark. Waterpop 2020 maakt nu al de eerste namen bekend die op gaan treden. Wat dacht je van headliner bekend Ed Struijlaart, de lokale held op waar Nederland niet meer om heen kan? Maar ook jonge talenten als Elle Hollis en Tessa Dixson (BE) staan op het programma.

Ed Struijlaart

De ‘oude rockers’ zullen Ed misschien nog kennen als zanger van de Stud Muffins. Begin jaren ’00 was dit een populaire band uit Den Haag. Heden ten dage kun je Ed gewoon kennen van de radio, uit de theaters en ook online. Op NPO Radio 2 wordt hij veel gedraaid en is ‘What I like about you’ topsong geweest. In de theaters heeft hij de afgelopen jaren druk getourd met zijn show ‘Gitaarmannen’, waar hij werk van Clapton tot Sheeran speelde. Hij is in menig playlist op Spotify te vinden en met zijn heerlijke rauwe stem herken je hem al snel. Ed voelt zich op Waterpop, als local hero, als een vis in het water.

Elle Hollis

Waterpop 2019 Een vette muziekstorm

Al jarenlang timmert ze aan de weg, en niet zozeer in Nederland, maar vooral in Scandinavië. Daar haalde ze al een groot contract binnen bij de bekende platenmaatschappij Warner/Chappell waardoor ze wereldwijd heeft opgetreden. In Nederland heeft ze een contract bij het label Dox Dance. En nu gaan de Hollandse festivalpoorten voor haar open. Wat kan je verwachten van Ellle? Frisse elektrische sounds a la Tove Lo en Years & Years op Waterpop.

Tessa Dixson

Wederom haalt Waterpop een winnares van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel naar Wateringen. Eerder stonden al The Lighthouse en Chackie Jam bij ons op het podium. Tessa brengt donkere dansbare popmuziek op een lekker beat. In België is ze hot en scoort ze regelmatig hits.

Naast de veelzijdige en veelbelovende bands is er ook straattheater en een fijne kinderhoek. Kortom, een gezellig en gratis toegankelijk festival voor jong en oud. Mis Waterpop 2020 niet!