Lucky Thirty Festival, eerste stap naar betere tijden

Op Tweede Pinksterdag – maandag 1 juni – vindt in het Zuiderparktheater het eerste Haagse coronaproof festival van 2020 plaats. Dit Lucky Thirty Festival biedt exact dertig bezoekers de kans om live, met anderhalve meter afstand van elkaar, te genieten van zes Haagse optredens. De ‘unlucky’ rest kan de optredens gratis volgen via een live stream. Geen ideale situatie, het maakt weer pijnlijk duidelijk hoe ingrijpend de corona maatregelen in de livemuziekscene zijn. Maar wat een supertof initiatief van de R.G. Ruys Stichting, om op deze manier gebruik te maken van de versoepelde regels en meteen de Haagse popscene steun te betuigen.  

Haagse Lucky Six

Om klokslag 12.00 uur (het moment dat de versoepeling van de Corona regels in gaat) bijt cabaretier Sjaak Bral het spits af van het eenmalige, unieke ‘coronaproof’ festival. Naast de presentatie zal Bral zelf ook optreden met liedjes en sketches. 

Om 12.45 is het de beurt aan singer/songwriter Hanneke Laura, om 13.30 uur gevolgd door Ed Struijlaart. Beide muzikanten lieten zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis  en verzorgden live vanuit hun eigen woning online-concerten. Jhilani Wijsman treedt vanaf 14.15 uur op, met onder andere zijn prachtige ode aan de Hofstad: “Den Haag, mijn stad”. 

Van Wanko en Tim Akkerman

Van Wanko
Van Wanko

Een nieuwe formatie van bekende Haagse muzikanten treedt aan om 15.15 uur. Muzikanten die net als de rest van de programmering niet hebben stilgezeten tijdens de lockdown: Van Wanko. Onlangs lanceerden zij online hun debut single ‘Waiting for a miracle” met een toffe videoclip. Heerlijk dat zij deze eindelijk ook live ten gehore kunnen brengen!

De afsluiter om 16.15 uur is iemand die zijn fans èn zichzelf door de corona tijden heeft geloodst met zijn geweldige online bingo: Tim Akkerman. Tim, wij zijn zo blij voor jou dat jij één van de Lucky Six bent!

Kaarten voor het ‘anderhalvemeterfestival’ zijn woensdag 27 mei vanaf 10.00 uur te koop. Instructies over hoe maximaal dertig mensen aan een toegangsbewijs kunnen komen, worden dan gepubliceerd op de Facebookpagina van het festival (Facebook.com/luckythirty). 
Op deze Facebookpagina zijn op 1 juni alle optredens live te zien.
De livestream wordt verzorgd door Laguz Productions.

Nog even dit: Heb jij al getekend?

www.liefdevoormuziek.nu