Magische opening Cool Event Scheveningen

Elk jaar tovert Damiano D’Alba en zijn team, samen met Haagse en Scheveningse ondernemers, Scheveningen tot een winters paradijs: Cool Event Scheveningen. Vandaag, 9 november, is de feestelijke opening van de schaatsbaan op het Kurhausplein. Samen met collega’s van de pers en andere genodigden genieten we o.a. van live muziek van The Incredibles en mentalist/VIP goochelaar Richard Stooker onder het genot van een hapje en drankje.

Prosecco en Italiaanse hapjes

Cool Event schaatsbaan
Foto: Richard Mulder

De schaatsbaan ziet er weer mooi uit op het Kurhausplein. Waar het nu nog rustig op de baan is, zal het straks krioelen van vele schaatsende kinderen en volwassenen. De kou is voelbaar bij het ijs. Naast de ijsbaan worden we warm ontvangen bij La Galleria door medewerkers van Smith Communicatie. Ook het team van La Galleria verzorgt ons op en top, we komen niks te kort. Met een glaasje prosecco en vele heerlijke Italiaanse hapjes praten we bij. Ook pinguïn-mascotte Rico hobbelt weer rond.

VIP goochelaar en mentalist Richard Stooker

Richard Stooker mentalist
Foto: Richard Mulder

We worden verzocht op de ijsbaan te komen. Fred Zuiderwijk presenteert de opening en kondigt vanaf het podium mentalist Richard Stooker aan. Richard heb ik al een keer in actie mogen zien bij de VIP-opening van het Vuurwerkfestival Scheveningen. En wat hij kan is echt verbluffend. Vandaag laat hij ons weer verbazen en betrekt het publiek en Fred bij zijn trucs. Kinderen met open mond, afgewisselt met gilletjes, vooraan.

Thema IJssculpturen Expositie

Ijssculptuur cool event
Foto: Richard Mulder

Elk jaar heeft Cool Event Scheveningen ook een thema voor de IJssculpturen Expositie. Vandaag tijdens deze opening Cool Event Scheveningen maakt Richard op magische wijze, samen met Tweede Kamerlid Martin Wörsdörfer, het thema bekend. Uit een kubus tovert hij een ijssculptuur met een grote sneeuwvlok erin. Het thema is ‘Frozen Magic’. De IJssculpturen Expositie is vanaf zaterdag 7 december te bezichtigen.

De schaatsbaan open

cool event scheveningen
Foto: Richard Mulder

Damiano D’Alba, organisator Cool Event, is trots op deze 13e editie. Hij zegt dat de iconische schaatsbaan en de IJssculpturen Expositie een echte must-visit zijn voor jong en oud. En dat is het zeker. Hierna gaan de schaatsen aan en is het in no time druk op de schaatsbaan. Jong en oud glijden over het verse ijs, sommigen achter een plastic ijsbeer en anderen met vallen en opstaan. Het is een prachtig gezicht. De band The Incredibles, bekend van Crazy Piano’s, op het podium maakt het helemaal af. Ze spelen covers op een fantastische, swingende manier. Het is extra genieten van de opening Cool Event Scheveningen.

Cool Event Scheveningen is te bezoeken tot en met 26 januari 2020. Lees meer over Cool Event Scheveningen op de website.