Meet the Jitters: Arlette Hovinga

Ik ben Arlette, op moment van schrijven 27 jaar. Ik begon op mijn 19e met schrijven voor verschillende blogs, ging daarna aan de slag als freelancer in marketing en evenementen. De afgelopen jaren deed ik veel evenementenproductie. Ik zat bijvoorbeeld zo’n drie jaar af en aan in Amerika om met supertoffe artiesten te werken en tourde als productieassistent en wardrobemanager met een aantal oude Motown-bands door Europa.

Programmeren festivals als nieuwe liefde

jazz in de gracht 2018
Foto: Peter van Beek

Nu heb ik in Den Haag mijn huisje weer teruggevonden en ik werk vooral als freelance contentmaker, hoewel ik af en toe nog best eens een stagemanagement-klusje wil doen. Daarnaast werk ik mee aan de programmering van bijvoorbeeld Jazz in de Gracht en het Zeeheldenfestival: programmeren is een nieuwe liefde die ik pas de afgelopen paar jaar, sinds ik er weer ben zullen we maar zeggen, heb ontdekt. We passen bij elkaar en we groeien samen hard, dus ik denk dat ‘ie nog even blijft.

Bloggen over theater, dans en jazz

Jacopo Godani dans Zuiderstrandtheater
Foto: Dominik Mentzos

Voor Jitters ga ik vooral bloggen over theater en dans, hoewel ik ook graag meer jazz zou doen. Uiteindelijk ligt daar toch mijn hart (vandaar die Motown-bands). Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt met al die Haagse rockfestivals, maar uiteindelijk zijn we ook een jazzstad met een goed aangeschreven conservatorium en hoewel helaas zonder echte grote jazzclub, met een aantal hele fijne initiatieven en kroegen daartoe.

Mijn profielfoto is van Jacob Lundqvist, die ik al 1.000 jaar niet heb gezien, maar ik gebruik deze foto wel vaker dus neem aan dat ‘ie dat niet erg vindt :).