Meet the Jitters! Ka Hopster

Van jongs af aan schrijf ik vele verhalen en gedichten. Ik gooi er af en toe een aantal op Instagram en worden goed ontvangen. En dat is fijn, want gedichten zijn best persoonlijk, vind ik. In 2004 studeerde ik af in Communicatie en Journalistiek, werkte jaren als redacteur en communicatiespecialist, en blogte over festivals en Haags nieuws. Zo ontwikkelde ik mijn basis als schrijver verder tot een buiten de kaders denkende blogger, tekstschrijver en webredacteur. Sinds 2011 ben ik freelance tekstschrijver voor organisaties en particulieren.

De Jitters voor muziek en Den Haag

parkpop 2019
Foto: Ron van Varik

Al sinds jonge leeftijd krijg ik de Jitters van live muziek. Als ik naar een festival ga -het liefst in mijn eigen stad op de fiets- en de muziek vanuit de verte al hoor krijg ik lichte zenuwen en vlinders in mijn buik; de jitters dus. De energie van het podium en van artiesten geeft mij een boost. Maar ook de kolkende massa van een menigte mensen die samen dezelfde passie delen, is voor mij het summum. Ik dans het liefst uren lang en op allerlei soorten muziek.

Reizen en roots

Road to nowhere monument valley
‘Road to nowhere’ monument valley door Ka Hopster

Ik ben geboren in Zoetermeer als dochter van een Australische moeder en een Nederlands-Indische vader, studeerde in Leiden en heb sinds ’98 mijn thuis gevonden in Den Haag. Door mijn ‘roots’ reis ik graag. In 2017/2018 maakte ik een wereldreis van een half jaar. Ik reis natuurlijk graag naar mijn familie Down Under. Ik heb een zwak voor alles wat ook maar Australisch klinkt.