Meet the Jitters! Remco Miltenburg

Mijn naam is Remco Miltenburg, ook bekend als Remco Hagenees bij sport-, artiesten- en festivalfotografie. Ik vind het vooral leuk om de (nog) niet of minder bekende bandjes uit Den Haag en omgeving te volgen. Bands die hard bezig zijn om naam en faam te maken. Voor mij is het belangrijk dat de sound pakkend en eigen is, de uitstraling van de act passend en dat het niet te soft is. Meestal vind ik mijn favoriete stijlen, van de jaren zestig, zeventig en tachtig, terug in de bands waar ik heen ga.

ADO Den Haag

Jarenlang ben ik vaste vrijwilliger geweest bij de ADO Den Haag jeugdopleiding. Op zaterdag legde ik dan vanaf vroeg in de ochtend tot vijf in de middag de acties en emoties van alle elftallen met de camera vast. Het hoogtepunt was denk ik de ontmoeting met Louis van Gaal die de prijsuitreiking verzorgde van het Internationale Jeugdtoernooi in 2013. Omdat dit lange zaterdagen waren en ik tijd nodig had voor andere dingen, ben ik hiermee gestopt. Momenteel volg ik enkel wat elftallen en spelers bij Haagse amateurverenigingen.

Muziek en festivals

project bongo

Ik probeer zoveel mogelijk bij bands en festivals te zijn en te fotograferen. Helaas lukt het niet overal aanwezig te zijn. Het ene weekend staat er meer op het programma dan andere weekenden en moet je keuzes maken. Gelukkig zijn de bands die ik volg geen eendagsvliegen en zit een herkansing er vaak genoeg in! Een band die ik al zeer lang volg is Project Bongo. Inmiddels is de band uitgegroeid tot een zeer volwaardige band. Ze zijn vaak te zien als vaste huisband bij De Wereld Draait Door. Ook zijn ze de vaste band bij Roxeanne Hazes.

Wonen, werk en reizen

Ik groeide op in Morgenstond en verhuisde een aantal jaar geleden naar het Westland. Maar eens een Hagenees, altijd een Hagenees ben ik vorig jaar weer terug in Den Haag. Ook minder reistijd naar mijn werk bij Gemeente Den Haag op het Spui. Ik werk 36 uur per week en probeer door de weeks niet al te veel activiteiten na mijn werk te doen, hooguit een avondje poolen of een filmpje pakken. Reizen voor plezier en vakantie doe ik wel graag. Bovenaan mijn to do lijst staat mijn familie in Australië bezoeken. Wellicht dit jaar nog?

Jitters een mooi platform

the sin bin
The Sin Bin

Voor Jitters heb ik tot nu toe (pas) twee blogs geschreven. Dit gaan er snel meer worden en hopelijk met regelmaat! Er zijn nog genoeg (beginnende) bands die aandacht verdienen en waar ik mij op wil concentreren. Jitters zie ik als zeer mooi platform om aan mee te werken en zo meer bekendheid te geven aan groeiende talenten. Voor mij natuurlijk fijn een breed publiek te bereiken en (nieuwe) contacten te leren kennen. Het typen/bloggen gaat vanzelf, ik moet mezelf leren afremmen om er voor te zorgen dat ik hier niet een te lang verhaal neer zet, haha! Voor beginnende bloggers, waar ik mijzelf ook onder zie, zeg ik: wees creatief, doe waar je je prettig bij voelt en blijf vooral jezelf!