Misja Helsloot OTC 2019: trance forever!

Eindelijk is het weer tijd voor een trance party in het PAARD. Vandaag, vrijdag 8 november, maken we ons klaar voor de 7 uur durende set van Misja Helsloot: OTC 2019. Het is de tweede keer dat trance gigant Misja deze solo show in het PAARD doet. Een succes vorig jaar, dus tijd om het nog eens dunnetjes over te doen. Party on!

WhatTheHelsloot

misja helsloot PAARD den haag

Terwijl de kleine zaal van het PAARD langzaam volstroomt, begint Misja zijn set met rustige Trance nummers. Nummers die kabbelen en waarbij mensen elkaar uitbundig groeten en ontmoeten in de zaal. Ook de lichtshow zweeft relaxed over het publiek. Achter Misja verschijnen mooie graphics. Tijdens de show promoot hij zijn nieuwe album WhatTheHelsloot, dat 15 november uitkomt, en die je nu wel als pre-order kan bestellen. Langzaam bouwt hij de muziek op. Steeds meer beat en zweefmomentjes. Deze dj weet wat hij doet, dat is duidelijk.

Trance family

Whatthehelsloot

De meeste party-gangers op de dansvloer kennen elkaar, lijkt het. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 30-55 jaar. Een bezoeker zegt: “Wat een heerlijke sfeer! Het is echt genieten.” Op mijn vraag hoe het kan dat iedereen elkaar kent, zegt ze: “De trance scene is niet zo heel groot. Je komt elkaar overal wel tegen. Ik denk dat 80% elkaar kent hier; het is een grote trance family. Geen getrek of geduw, maar gewoon relaxed publiek. Misja volg ik bijna overal, hij is een meester. Echt te gek!”

Terug naar toen

Trance Energy

Misja Helsloot begon jong met draaien en brak in 1998 door toen hij bevriend raakte met dj Tiësto. Daarna kon je niet meer om hem heen bij grote events als Trance Energy, Impulz, Dance Valley, Nature One en de FFWD Dance Parade. Overal draait hij zijn sets met passie. In die tijd ging ik vaker naar trance events. En nu, tijdens Misja zijn set, weet ik weer waarom ik graag naar trance party’s ga. En waarom ik zo hou van die muziek waar je je in kan verliezen. Misja stuurt me even linea recta terug naar het eerste decennium van de eenentwintigste eeuw. Terug naar de magie van diverse dj’s bij Trance Energy, de warmte bij Armin van Buuren – Armin Only en naar Ferry Corsten bij de FFWD Dance Parade. Het is er allemaal weer.

Opbouw en climax

misja helsloot OTC 2019

Een paar uur later is de zaal helemaal vol. De mensen dansen, springen en genieten. Misja draait nu wat stevigere trance, het soort met een beat dat je lichaam vanzelf laat bewegen. De opbouw is perfect, met de nodige zweefmomentjes en breaks tot aan de niet te vermijden climax. Afgewisseld met een paar klassieke songs, geeft dit het laatste zetje om non stop te dansen en alles om je heen te vergeten. Het publiek joelt en valt geen moment uit het ritme. Misja geniet zelf ook zichtbaar en springt mee, met een brede lach op zijn gezicht en een mega open energie.

Meer trance in Den Haag

Van mij mogen er veel meer van dit soort feestjes als Misja Helsloot OTC 2019 zijn. En dan niet een of twee keer per jaar als Den Haag Outdoor in het Zuiderpark of Green Garden op het Malieveld -hoewel die events natuurlijk echt een geweldige aanwinst zijn- maar lekker in het PAARD of andere ruimte in Den Haag. Een clubgevoel. Of een familiegevoel zoals het hier nog tot 4.00 zal voelen. Dat heeft deze meester dj Misja Helsloot solo fantastisch neergezet. Misja geniet zelf ook nog even na -er komt ook nog een aftermovie- en heeft hem in ieder geval al in de planning; een derde editie volgend jaar. Bring it on!