Nederlands Bierproeffestival 2019 in Grote Kerk feestelijk van start

In de Grote Kerk in Den Haag was afgelopen weekend, 16 t/m 18 mei, de achtste editie van het Nederlands Bierproeffestival. Het Nederlands Bierproeffestival is jaarlijks de aftrap van de Week van het Nederlandse Bier. Dit jaar staat het festival nog meer in het teken van proeven en ontdekken. En wat gaaf om 6.500 bezoekers te zien genieten van een biertje en hapje onder de prachtige gewelven van de Grote Kerk.

Bierproeven en ontdekken

Nederlands-Bierproeffestival-in-het-teken-van-proeven-en-ontdekken
Foto: Nanning Barendsz

De ruimte galmt als je de Grote Kerk inloopt. Het geroezemoes en gelach van de bezoekers blijft hangen tussen de gewelven en zingt nog even rond. De bezoekers, opvallend veel mannen, kiezen uit de 250 bieren van 45 brouwerijen. Tussendoor doen ze nog kennis op bij de masterclasses en workshops. Ze leren bijvoorbeeld over hoe de toevoeging van spijs, geur en geluid aan verschillende biertypen van invloed is op je smaakbeleving en de foodcombinaties met bier zoals kaas en chocola. Buiten is een foodcourt waar mensen bij elkaar aanschuiven aan lange tafels met een overheerlijke saté of broodje. Er wordt gekletst en er heerst een open en gezellige sfeer.

Bieractiviteiten door heel Nederland

week van het Nederlandse bier 2019

Tijdens De Week van het Nederlandse Bier worden er door heel Nederland meer dan honderd bieractiviteiten georganiseerd. De Nederlandse Brouwerijdagen van 24 t/m 26 mei sluiten de week af. Hier ontdek je bij brouwerijen alle geheimen van het bierbrouwen. Zeventig brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek.

Ga voor meer informatie over de Week van het Nederlandse Bier naar de website.