NN CPC loop 2017; toeschouwers en support

Vandaag, zondag 12 maart, vindt de 43ste editie van de NN City Pier City-loop (CPC loop) plaats. Het is een van de grootste evenementen van Den Haag en een bijzondere publiekstrekker. Niet alleen de tienduizenden lopers zijn belangrijk; ook de toeschouwers kleuren de stad vandaag en joelen en klappen langs de hele route. En CPC loop 2017 nog beter te maken, schijnt de zon volop en kunnen de winterjassen thuisblijven. Ik meng me tussen de kinderen bij de Ernst en Bobbie-loop en tussen de toeschouwers op de Segbroeklaan.

CPC loop 2017 begint met Ernst en Bobbie-loop (1 km)

Een half uur voor de start is het dringen vooraan bij de Ernst en Bobbie-loop. Kinderen staan te trappelen tussen de hekken voor het podium. Vader en moeders als ‘coach’ doen enthousiast met ze mee. Ernst en Bobbie komen op het podium voor de warming-up. De kinderen zingen luidkeels mee met de liedjes. Hier een daar speldt nog iemand snel het nummer op het shirt van hun kind. Dan klinkt het startschot en kunnen de kinderen eindelijk hun kilometer rennen. Het is een prachtig gezicht. Aan de zijkanten achter de hekken staan vele toeschouwers die de kinderen aanmoedigen. Aan het eind van de route worden ze opgewacht door mensen van de organisatie. De trotse kinderen krijgen een medaille en wat drinken.

Klapstoeltjes en mandarijnen

Op de Segbroeklaan sta ik tussen de narcissen aan de kant van de weg. Toeschouwers klappen hun stoeltjes uit en gaan er eens goed voor zitten met een wijntje in de hand. Anderen staan juichend en klappend aan de zijlijn en delen fanatiek mandarijntjes uit. Kinderen staan met uitgestoken armen om de lopers een high five te geven. De lopers waarderen het allemaal. Sommigen komen aangesjokt en gaan na ons gejuich weer wat rechterop lopen. Het voelt alsof we ergens deel van uitmaken. We joelen tot de laatste loper voorbij rent en het event voor ons ophoudt.

Gefeliciteerd Geoffrey Yegon, de eerste loper over de finish van de NN CPC loop 2017. Organisatie, lopers en toeschouwers van de CPC loop 2017 bedankt. Ik ben vandaag weer trots dat ik in Den Haag mag wonen.