NN CPC loop 2020 jubileum: lopen voor iedereen

Zondag 8 maart staat in het teken van de 45ste editie van de NN CPC Loop Den Haag. Een mooie jubileumeditie met prima loopweer, afstanden voor alle leeftijden en een nieuw onderdeel: de CPC4ALL voor mindervaliden. De 35.000 deelnemers starten trots en vol moed op het Malieveld, aangemoedigd door duizenden –net zo sportieve- toeschouwers langs de route. Een vrolijk gezicht en een prachtige energie door de stad.

Speciale CPC4ALL als opening

CPC4all nn cpc loop 2020
Foto: Richard Mulder

Terwijl de kinderen van de scholen staan te trappelen om de 1 of 2,5 km te lopen, opent CPC4ALL de NN CPC loop. Speciaal voor deze jubileumeditie is dit onderdeel georganiseerd voor sporters met een beperking. Met behulp van een loopfiets, handbike, rolstoel etc. leggen ze 1 kilometer af. Femke Hoogelander (13), lid Race Runners van Haag Atletiek, heeft spierproblemen en wint trots dit onderdeel met haar driewieler. Een bijzondere prestatie.

Iedereen zijn eigen doel

CPC 1 2.5 5 km 20200308 _17 kopie
Foto: Richard Mulder

Kinderen finishen hun 1 of 2,5 km. Trotse ouders ciachen ze tijdens de run. En aan het einde worden ze warm opgevangen door familie en vrienden. De volwassenen finishen vervolgens bij de 5 en 10 km. Ieder met een eigen doel om aan de NN CPC loop mee te doen en allen even trots. Uiteraard krijgen ze een welverdiende 45ste editie medaille.

Winnaar halve marathon

Foto: Richard Mulder

De NN Halve Marathon, het hoofdnummer van de NN CPC loop, is ook nu weer een internationale climax. Afrikaanse lopers nemen in de top-10 negen plaatsen in. Het is een spannende wedstrijd met een enerverende ontknoping, met Dawit Wolde als winnaar (59 minuten en 58 seconden). Bij de vrouwen was de Keniaanse Jocelyn Chemutai de snelste met een tijd van 1:09:44.

Een mooie en geslaagde jubileumeditie van de NN CPC loop 2020. Tot volgend jaar!