O’Casey’s: Best Irish Pub of 2019 award!

Vandaag 8 oktober 2019 kunnen wij als trotse Hagenezen zeggen dat O’Casey’s: Best Irish Pub of 2019 is! Vannacht werd de Irish Hospitality Global Award for Best Pub uitgereikt aan O’Casey’s Irish pub and Restaurant aan het Noordeinde in ons mooie Den Haag! Iets waar eigenaar John Gulay, al zijn personeel maar ook zeker wij als Hagenezen enorm trots op kunnen zijn! Tekst: Michiel Snijders

Al eerder Best Sports Pub en Best Community Pub

fusten st patricks day ocaseys

Voor de doorgewinterde sportsfans is de weg naar O’ Casey’s er één die zij blindelings kunnen vinden. O‘Casey’s is namelijk al jaren bekend als ‘Best Sportspub’ van Den Haag, Nederland en Europa. Die prijs werd toegekend bij de jaarlijkse Irish Hospitality Global Awards, de prestigieuze verkiezing in de grote zaal van the Mansion House in Dublin. Ook won de pub op het Noordeinde al de titel ‘Best Community Pub’, omdat ook de rest van het gezin ruim aan bod komt. Van afgeladen pubquizavonden, bbq’s in Sarah’s Garden, livemuziek op vrijdagavonden tot de publunches met je familie en vrienden op de zondagmiddag. Veel Jitter-lezers kennen de pub al.

Sportbeleving legendarisch

bar o'casey's

De sportbeleving in de pub is even legendarisch. Alle belangrijke voetbalfinales worden bekeken in een uitpuilend pand halverwege het Noordeinde. Het befaamde Zes Landen rugby toernooi en op dit moment natuurlijk het Wereldkampioenschap Rugby in Japan wordt integraal uitgezonden. Maar ook cricket, formule 1, darts en natuurlijk Gaelic football worden op de vele, vele schermen uitgezonden. En geloof me, mocht er in Den Haag een liefhebber lopen voor het regionale kampioenschap 100 meter achteruit koekhappen, zorgt bedrijfsleider Jerome van Brussel dat het ergens in de pub op een scherm komt.

Familiegevoel en terecht best Irish Pub

irish pub of the year 2019 award

Een familiegevoel dus. En als lid van deze familie, die zijn sporen aan de andere kant van de bar heeft verdiend, sprong ik vannacht een klein gat in de lucht toen ik een appje kreeg uit Dublin. Een ronde tafel met John en zijn gezin, met zijn personeel, en met vrienden. Allen in afwachting van de mededeling op het podium. In verschillende categorieën genomineerd: beste barman, beste keuken, beste kok, beste sportspub en beste community pub. En dit keer ook finalist in de categorie beste Ierse pub worldwide. Op mijn scherm sprongen 10 man als 1 op met luid gejuich toen er werd geroepen “O’Casey’s: Best Irish Pub of 2019”!