Omniversum: opera, concerten en arthousefilms

Vanaf 10 september kun je bij het Omniversum naast grootbeeldfilms ook arthousefilms bekijken. Vorig jaar breidde Omniversum de programmering al uit met opera’s en concerten. Nu vertoont het Haagse filmtheater ‘Omniversum Cinema’ met de mooiste alternatieve speelfilms en documentaires op het koepelscherm.

Babyteeth

omniversum Still Babyteeth

Met Babyteeth en Love Sarah start donderdag 10 september Omniversum Cinema. De sprankelende tragikomedie Babyteeth van Shannon Murphy (Killing Eve), favoriet van pers en publiek op vele internationale festivals, is het bitterzoete verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Love Sarah is een ontroerende speelfilm van Eliza Schroeder over drie generaties vrouwen die in het Londense Notting Hill een bakkerswinkel openen ter ere van hun overleden moeder, dochter en vriendin.

De films in Omniversum Cinema draaien steeds twee weken. Om de week wordt een van de titels gewisseld. Zo staan binnenkort de documentaires A Night at the Louvre: Leonardo Da Vinci, David Attenborough: A Life on Our Planet en Aznavour: Le regard de Charles op het programma. Filmhuis Den Haag verzorgt de programmering in overleg met Omniversum. De ticketprijs is 12,50 euro (Cineville Pas wordt nog niet geaccepteerd).

Berend Reijnhoudt, directeur Omniversum, over de gedachte achter Omniversum Cinema: “Al 35 jaar draaien we met veel succes IMAX-films over natuur, cultuur en wetenschap. Het afgelopen jaar hebben we met een andere projector live-opera’s en concerten vertoond. Alle voorstellingen waren uitverkocht. Er is dus duidelijk behoefte aan een breder, divers aanbod. Daarom ben ik gaan praten met Filmhuis Den Haag omdat zij al tientallen jaren een instituut zijn op het gebied van kunstzinnige films. Programmeur Leendert de Jong was direct enthousiast.”

Bekijk meer op de website.