Onze Ambassade Festival 2019 in West Museumkwartier

Op 7 september ga ik genieten van een kunstzinnig muzikale avond tijdens de eerste editie van het Onze Ambassade Festival 2019. In het fascinerende gebouw het West Museumkwartier, de voormalige Amerikaanse ambassade, zie ik vanavond voor het eerst de bands Shitcluster, Knalpot en Elektrovolt. Ik heb me laten vertellen dat het pand is ontworpen is door Marcel Breuer, een Bauhaus architect. Het is druk met jong publiek vanaf twintig jaar, waaronder vele kunstenaars en muzikanten. Ik heb er zin in.

Shitcluster: kunst en muziek in een

Shitcluster museumkwartier den haag

De twee performers van Shitcluster spelen verstopt achter een deur met bordje ‘geen toegang’ boven aan de trap in een klein hok. Ze zijn geheel in het zwart verpakt en om hen heen een in het rond geprojecteerde video. Ze produceren ruwe elektronische experimentele sounds. Het hok zit vol gepakt met mensen. Erachter vormt een rij met mensen die langs de deuren ook mee proberen te kijken. Het is een luid en opmerkelijk optreden. Ze delen lichtgevende witte ballonnen op een stokje uit om het nog gezelliger te maken. Kunst en muziek in één!

Knalpot: experimenteel en apart

Knalpot onze ambassade festival 2019

Knalpot speelt in een grote, volle zaal. Het plafond is hoog en heeft diagonale lijnen en bijzonder ontworpen witte lampen. Het publiek zit aandachtig te luisteren. De gitarist maakt experimentele vloeiende geluiden door te blazen op de gitaar, dat heb ik nog niet eerder gezien. Vanuit zijn keyboard komen dramatische geluiden. En de drummer gaat helemaal los. Met zijn tweeën en inclusief zonneklep op hun hoofd, knalt Knalpot als geen ander.

Dansend de nacht in

Elektrovolt onze ambassade festival

Om onze avond af te sluiten gaan we dansen bij Elektrovolt. In zijn eentje produceert hij met een computer en nog wat apparaten dansbare geluiden. Hij speelt als laatste in een sfeervolle ruimte met hoog plafond, pilaren, balkon, waanzinnig grote lampenkappen en ramen die net geen driehoek vormden. Wat een heerlijke avond bij het Onze Ambassade Festival 2019. Dat smaakt naar meer.