Optredens Bandsessies in de Cultuurschuur

Op zondagmiddag 20 oktober ga ik samen met Iwan de Brabander kijken naar optredens van Share!, Rondeltap en Groenland met Bandsessies in de Cultuurschuur. Eerder zagen we Bandsessies o.a. op Parkpop en deze wilden we ook niet missen! Deze locatie is erg bijzonder. Het is een knusse plek in een kas (ja echt, een kas!) met ruimtes om te hangen en een sfeervolle woonkamer met podium vol met schilderijen, poppen en platen. Ook is er een historisch soort werkplaats en tuinderij. Achterin verkopen ze verse biologische producten zoals druiven, frambozen en jam. Foto boven: Iwan de Brabander

‘Als ze maar komt’

Bandsessies in de Cultuurschuur Rondeltap
Foto: Iloisa Fortes

De intieme woonkamer zit nu gezellig vol. Het publiek zit klaar om te kijken en luisteren naar de artiesten. Rolf Rondeltap begint; hij dicht, zingt en improviseert de avond met de optredens aan elkaar in knalrode blouse en sierlijke zwarte strik. Hij maakt lolletjes met de band en dan volgt er een serieus gedicht. Met zijn Haagse, snerpe uitspattingen laat hij zijn eigen wijsheden uit de mond spatten. ‘Als ze maar komt’ is de stelling waar het hem vandaag om gaat. Maar dat ze er is geweest, is een feit. Zijn stem brengt een chaos van strand, zee en stilte.

De woordenvlucht van Groenland

Groenland bandsessies
Foto: Iloisa Fortes

De sfeer is gemoedelijk, de bezoekers zitten op hun gemak te genieten van deze authentieke artiesten. Beschilderend rijgt Tiemen Groen de woorden en zinnen aan elkaar. De vlucht van een merel. Een vogel die vanuit de boom de kunst naar beneden laat vallen. Soms met kleine spatjes, soms in bakken van betekenis geënte zinnen. Als penselen strelen ze de oren en gedachten. 

Share! stijgt boven haarzelf uit

Bandsessies in de Cultuurschuur Share!
Foto: Iwan de Brabander

Share! gooit alles eruit. Moedig deelt zij haar verhaal. Dansend op haar sokken gaat ze ervoor, ze zit er helemaal in. Haar kracht zit hem niet alleen in de dijk van een stem, haar altijd pure en vette performance maar ook in de vrijheid die ze in haar woorden over de muziek laat vloeien. Mooie boven haarzelf uitstijgende momenten zijn weer met oor en beeld waargenomen.

Een plek en artiesten om nooit te vergeten. Ook als zangeres bij Bandsessies heb ik er weer van genoten, ben ik trots op de artiesten en dankbaar voor het project. Bedankt Share!, Groenland, Rolf Rondeltap en Bandsessies in de Cultuurschuur!