PAARD IN HET PARK

Poppodium PAARD verhuist in het tweede weekend van augustus zijn Grote Zaal naar het Zuiderpark. Voor de concertreeks PAARD IN HET PARK wordt een tijdelijk podium en festivalterrein gebouwd waar muziekfans kunnen genieten van optredens van DI-RECT, Snelle, Waylon, Davina Michelle, Altın Gün en The Dirty Daddies. 

Reeks concerten aan de stad

parkpop 2019 veld zuiderpark
Parkpop Jitters archief

“De plannen voor PAARD IN HET PARK liggen al sinds vorig jaar klaar. Toen kon het niet doorgaan. Nu, met het oog op de goede ontwikkelingen, willen we graag deze mooie reeks concerten aan de stad presenteren,” aldus PAARD-directeur Majel Blonden. De capaciteit voor PAARD IN HET PARK is vergelijkbaar met die van de Grote Zaal van de Haagse poptempel. Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 augustus worden elke dag twee concerten gehouden.
Het festivalterrein wordt speciaal voor de concertreeks gebouwd. Er is ruimte waar de bezoekers kunnen staan (en dansen) en er is de mogelijkheid om te zitten in loges, net als in een schouwburg. Op en rond het festivalterrein wordt een zomerse sfeer gecreëerd en kunnen bezoekers hapjes en drankjes halen bij verschillende foodtrucks.

Zes headliners

DI-RECT dordrecht
Di-Rect Jitters Archief

Voor PAARD IN HET PARK worden zes headliners naar het Zuiderpark gehaald. Op vrijdag 13 augustus speelt in de middag Davina Michelle, die hoge ogen gooide voor haar optreden tijdens de pauze van het Eurovisie Songfestival. ’s Avonds is er de bedwelmende Turkse psych-pop van het internationaal vermaarde Altın Gün.
Op zaterdagmiddag 14 augustus staat Snelle, de meest gestreamde artiest van Nederland, geprogrammeerd. In de avond is het tijd voor DI-RECT, de band die al twintig jaar kind aan huis is bij PAARD. De dag erop is het in de middag tijd voor zanger/gitarist Waylon, die met zijn grote voorliefde voor countrymuziek een perfecte match is voor een zwoele zomerdag in het Zuiderpark. De PAARD IN HET PARK-concertreeks wordt op zondagavond afgesloten door de geoliede covermachine van The Dirty Daddies, die met een arsenaal aan special effects elk podium omverblazen.

Tickets voor deze shows gaan op woensdag 30 juni om 10 uur in de verkoop via paardinhetpark.nlTijdens PAARD IN HET PARK gelden de door de overheid gehanteerde coronamaatregelen. Dit betekent dat bij de entree wordt gewerkt met het tonen van een coronabewijs ✔. Daardoor kan op het terrein feest gevierd worden zonder 1,5 meter afstand in acht te houden. Elsa Blaauboer, hoofd horeca van PAARD: “Wij willen wij ons publiek alle mogelijke vrijheid bieden op ons festivalterrein. Dansen waar je wil en zelf een biertje halen aan de bar!”

Foto’s: Jitters Archief

Tekst: Iwan de Brabander