PAARD opent voorzichtig de deuren

Vanaf morgen opent ook PAARD, na vier maanden gesloten te zijn geweest, weer de deuren. Voorzichtig, met nieuwe ideeën en maatregelen op zak. PAARD start met kleinschalige optredens, nieuwe initiatieven, een vaste locatie voor de pop-up store en ook uitgebreide livestream-mogelijkheden. Maar ook de grootste popzaal van Den Haag geeft toe te worstelen met een werkzame en rendabele manier van bestaan in deze tijden. PAARD geeft aan dat concerten organiseren met de 1.5-meter regelgeving niet toekomstbestendig is.

100 bezoekers in de Grote Zaal

Morgen, vrijdag 3 juli, is er een exclusieve filmvertoning van een concert van Eefje de Visser. Deze avond is met 100 tickets uitverkocht. De bezoeker krijgt vaste zitplaatsen en wordt bediend aan tafel. Er is ook een nieuw menu met food&drinks, die je kan bekijken op de website. De komende tijd organiseert PAARD meer van dit soort optredens. Uiteindelijk is natuurlijk het doel om weer met duizend mensen tegelijk, veilig in het gebouw te kunnen zijn.

1.5 meter-routes

PAARD heeft de afgelopen maand (met het corona protocol van Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals in de hand) gepuzzeld en een veilige 1.5 meter ruimte voor publiek gemaakt. Bij een zittend concert in de Grote Zaal is slechts plek voor 105 personen, dit is mét de versoepelde maatregelen in acht genomen. Ook zijn er verschillende desinfectie-posten in PAARD verdeeld. Zo wordt alles op alles gezet om het publiek veilig uit te laten gaan.

Pop-up en livestream-studio

In de foyer van PAARD is een Pop-up shop gebouwd. Een ‘winkeltje’ waar je naast een lekker bakkie koffie ook merchandise van Haagse artiesten kan kopen. De opbrengst van deze platen, cd’s, t-shirts en zonnebrillen gaat volledig naar de Haagse artiesten toe. Inmiddels zijn er ook officiële PAARD-mondkapjes te koop van gerecycled materiaal. De Pop-up shop is zo’n succes gebleken dat PAARD besloten heeft om de voormalige rookruimte om te bouwen naar een vaste winkel ten gunste van het lokale popklimaat. Vanaf juli is PAARD ook volledig uitgerust voor livestreams en online televisieprogramma’s in alle vormen en maten. Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt, van optredens tot congressen, het is straks allemaal mogelijk.

Stad kan niet zonder poppodium

Ondanks de aangekondigde versoepeling, blijft de 1.5-meter heilig. In de praktijk komt dit niet eens uit op 10% van de normale bezettingsgraad. Dit is financieel onrendabel, want toegangstickets van 175,- euro zijn natuurlijk geen optie! PAARD opent de deuren door de onbedwingbare drang van het personeel en publiek om weer muziek te doen galmen door het gebouw. PAARD wil hiermee laten zien dat een stad vol muziekliefhebbers niet kan zonder poppodium.

Agenda
03/07 – Eefje de Visser: Bitterzoet première (film vertoning)
08/07 – Nationale Wetenschapsagenda Talkshow (livestream)
24/07 – EUT & Tim Dawn (concert)
23/07 – Woorden Worden Zinnen (performance night)
06/08 – Judy Blank (concert)