Parade Den Haag opening Westbroekpark WOW!

Vandaag, 5 juli, is de Parade Den Haag opening. En dat mensen ernaar uit hebben gekeken is te proeven aan de heerlijke sfeer op deze eerste avond. Het is amper 10 minuten open en er staat al een rij met wachtenden van poort tot aan de brug. Bekenden knuffelen elkaar, rennen het terrein op en schuiven aan tafel of kopen kaartjes voor een show.

Jesse Klaver fan duurzame Parade

parade den haag opening jesse klaver

Bij de Paradekerk is de Parade Den Haag opening. Een grote groep mensen met roze Martini’s staan gemoedelijk te luisteren. Een hilarisch duo warmt het publiek vast op met een voorproefje van een show. Jesse Klaver, GroenLinks, vindt het knap dat de Parade duurzaam is. Er wordt gebruik gemaakt van groene stroom. Hij vindt het bijzonder uitgenodigd te zijn omdat politici vaak denken dat cultuur een luxegoed is. Terwijl het juist niet zo is. Hij wil niet teveel praten en verklaart de Parade Den Haag geopend.

Rob en Emiel laten verbazen

rob en emiel parade den haag opening

Om 20.00 stappen we vol verwachting de tent van Rob en Emiel in. Rob en Emiel alias Cornelis en Jacobus amuseren ons bij hun show 1919. Er worden mensen uit het publiek gehaald waar ze, naar eigen zeggen, spelen als mediums. Er gebeuren grappige, onverklaarbare dingen. Rob en Emiel met hun bizarre mimiek en charmes. Heerlijke interactie met de zaal. Zoals bij illusionisten vragen we ons af of iedereen in het complot zit. Hoe dan ook een show om bij te lachen en volop van te genieten.

Komen Lopen feest in caravan

parade den haag komen lopen

Komen Lopen is al leuk voor de ingang. Een caravan waar meer mensen naar binnen lopen dan in het Paard. Gegiebel binnen en het is net alsof je elkaar kent. Met 15 man hutje mutje achterin. En dan gaat het gordijn open en zien we één contrabas, één gitaar, één trommel en drie mannen. Ruud, Wijnand en Maarten van der Meer maken de mensen aan het huilen en lachen. Goeie muzikanten in een kleine caravan omgebouwd tot een miniconcertzaal. Een show die we alleen maar kunnen omschrijven als een cadeautje. We dansen nog, zelfs dat kan binnen. Blij dat we hier zijn is echt een understatement.

The Muff, the cool stuff

the muff parade den Haag

Als fan van Nachtschade is het vanzelfsprekend dat we even gaan luisteren bij The Muff. Waarom? Nou met toetsenist Reid Steenhuis die in beide bands zijn toetsensound mixt moet deze viermansformatie wel een feest garanderen. En dat is niets te weinig gezegd. Een volle feestende, dansende tent. Nog even The Freelance band met Boris van der Lek in de andere tent beleven, waar het ook een groot feest is.

De Parade is echt een cadeau

parade den haag

We zien en horen compleet verschillende stijlen voorbij komen. Verschillende vormen van kunst. Maar alles met dezelfde heerlijk betoverende super Parade sfeer. Wat een feest dat we bij deze Parade Den Haag opening mogen verbazen en genieten!