Parade Den Haag: overzicht nieuwe shows

Het rondreizende theaterfestival de Parade is vanaf morgen 5 juli t/m 14 juli in het Westbroekpark in Den Haag. Fractievoorzitter GroenLinks Jesse Klaver opent de eerste avond in Den Haag. Van de ruim 50 voorstellingen zijn er ook 20 nieuwe om te bewonderen. Geniet samen met je vrienden of familie op de Parade Den Haag van: elkaar, theatervoorstellingen, lekker eten, drankjes, live muziek en volop kinderplezier.

Nieuwe voorstellingen in Den Haag

parade den haag 2019
Foto: Erik van ’t Hof
 • Vrijdag & Sandifort spelen de muzikale hoogtepunten uit hun gezamenlijke oeuvre met band onder leiding van Bart Rijnink.
 • Tarik Moree en Tim Oliver Somer werken voor hun voorstelling Kunst samen met verschillende Nederlandse theatermakers, regisseurs en collectieven.
 • Na het succes van vorig jaar keren Stephanie Louwrier, Lowie van Oers en Wart Kamps terug met 3 Lesbiennes en een Talkshow: een hokjesdenkerig, genderfluïde, lesbisch talkshow-komedie-spektakel.
 • Rosa Ensemble met Hans Dagelet eert Captain Beefheart met een voorstelling vol grommen, sissen, spugen en verrafelde vertaalde teksten.
 • Het duo BrotherTill en de Zuid-Afrikaanse rymkletser (rapper) Lee-Ursus Alexander zoeken in Ons Perspektief naar een universeel ijkpunt en vinden het antwoord in diversiteit die niet versplintert maar omarmt.
 • Stichting Nieuwe Helden neemt het publiek in Yes Please Live mee in hun onderzoek naar erotische fantasieën.
 • Human presenteert boven in de Theatertoren twee dagen lang Brainwash Talks. In 30 minuten bieden verschillende sprekers, waaronder Saman Amini en Aafke Romeijn, onverwachtse inzichten en stof tot nadenken.
 • Tom Lash maakt in De columnisten van Catan samen met het publiek elke keer opnieuw een column over iets wat op dat moment in het nieuws is.
 • Zaal 3 programmeert in Den Haag twee voorstellingen waaronder SELFKICKER van de Poezieboys.
 • Het Zuidelijk Toneel en Bram van Helden i.s.m. Thijn Kolk met Future Zen Garden: 5 biedt een rustmoment met een landschap dat zich ontluikt alsof een jaargetijde aan je ogen voorbijtrekt.
 • In The Social Sorting Experiment van Het Smartphone Orchestra ondervindt het publiek aan den lijve de manipulatieve macht van digitale platformen, tijdens een absurdistische en interactieve performance waarin theater, gaming en muziek samenkomen.

Opening Parade Den Haag

De Parade vindt het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met mens en milieu en vroeg daarom Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks die zich ook inzet voor een groene samenleving, de Parade te openen. Het programma is als volgt:

18.00 uur Ontvangst in de Katrina
18.45 uur Officiële opening door Jesse Klaver
19.30 uur Openingsvoorstelling Kunst door Tarik & Tim

Tijden en prijzen

parade den haag 2019
Foto: Sofie Simao

De Parade opent iedere dag om 14:00 uur. Alleen morgen opent de Parade om 18:00 uur. Het eerste uur is de toegang gratis, behalve op de openingsavonden, daarna betaalt iedereen vanaf 18 jaar € 8,50. T/m 17 jaar en voor leden van We Are Public is de entree altijd gratis. Iedereen met een Ooievaarspas krijgt 50% korting en betaalt € 4,25 entree.

Bekijk meer informatie en acties de website.