Parkpop Downtown 2019 geeft vrouwen de hoofdrol

Op vrijdag 28 juni start het Parkpop weekend met Parkpop Downtown 2019. Het gratis toegankelijke evenement in het Paard en op de Grote Marktstraat heeft dit jaar als thema SENA’s GIRLS (who) ROCK. Een avondvullende programmering met vrouwen in de hoofdrol en een feestje voor iédereen.

Parkpop Downtown 2019 – SENA’s GIRLS (who) ROCK

Muthoni Drummer Queen Parkpop downtown 2019

In het Paard is de headliner de uit Nairobi afkomstige Muthoni the Drummer Queen. Muthoni Ndonga is de ‘koningin’ van de Keniaanse urban muziekscene. Op haar laatste album ‘SHE’ brengt zij een ode aan vrouwen. Samen met de andere namen op het programma laat Parkpop Downtown 2019 zien dat vrouwen in de muziekindustrie serieus genomen moeten worden: Asezina, S10, I am Aisha, Sheila & The Kit, Rondé, Hooverphonic en Tante Joke .

Parkpop Downtown en ShoppingNight Den Haag

Shoppingnight den haag 2018
Foto: Richard Mulder

Ook het grootste shoppingevenement van Nederland, ShoppingNight Den Haag, staat met Parkpop volledig in het teken van muziek! Op de Grote Marktstraat rijst op 28 juni een dj-toren hoog boven het winkelend publiek uit waarop dj’s van het Parkpop Downtown programma spetterende voorproefjes geven. Al swingend door de binnenstad bij ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’ met 54 Gang, Asezina, S10, I Am Aisha en DJ Mixturess.

Over Parkpop weekend

parkpop 2016

Parkpop Downtown is de start van het Parkpopweekend. Gevolgd door Parkpop Saturday Night met o.a. Skunk Anansie, Tears for Fears, Nile Rodgers & CHIC en Cypress Hill. En als laatste is Parkpop The Hague in het Haagse Zuiderpark met o.a. Ilse deLange, Ronnie Flex & Deuxperience, Walk Off The Earth en Maan.

Lees hier meer info over het Parkpop weekend.