Parkpop na 39 jaar naar Malieveld

Niet te geloven maar toch zeker wel waar. In 2021 viert Parkpop de 40ste verjaardag op zondag 13 juni haar grootse 40ste jubileumeditie op het Malieveld. Het Zuiderpark, waar deze muzikale volksviering al 39 edities heeft gehad, wordt ingeruild voor het grote vlakke Malieveld. De editie van Parkpop kon eerder dit jaar helaas niet doorgaan i.v.m. de Corona-crisis. Parkpop na 39 jaar naar Malieveld… Nog groter feest!

Verhuizing naar het Malieveld

parkpop 2016
Parkpop 2016 archief Jitters

De verhuizing raakt me best, merk ik. Van het familiepark naar dat megaveld bij de grote weg. Maar ja, Parkpop maakt zich hiermee klaar voor de toekomst. Het festival gaat komende jaren inzetten op vernieuwing en groei. Festivaldirecteur Guus Dutrieux zegt over de verhuizing:
We zijn erg enthousiast om met Parkpop de volgende stap te zetten. Een historische locatie als het Malieveld geeft ons de kans om Parkpop nog grootser neer te zetten en daarmee ook een nog landelijker publiek aan te spreken zonder het Haagse gevoel te verliezen. Met de verhuizing kunnen we ook de komende jaren laten zien dat Den Haag de popstad van Nederland is met Parkpop als jaarlijks hoogtepunt.

40ste editie… 40 jaar PARKPOP!!!
persvak parkpop 2017
Hoofdzakelijk Haagse fotografen Parkpop 2017 Peter Heuves
Speciaal voor het veertigjarig jubileum is er een online tijdlijn gemaakt waarin veertig jaar beeld en geluid van Parkpop te beleven is. Op 40jaar.parkpop.nl staat een volledig overzicht van de afgelopen 39 edities met materiaal uit eigen archief, maar ook met vele bijdrages vanuit trouwe Parkpop bezoekers. Het is een feest van herkenning voor velen; hoogtepunten van 4 decennia Parkpop passeren de revue. Interviews, concerten, bloopers, organisaties door de jaren heen, trouwe bezoekers aan het woord en veel privé – dus nooit eerder vertoonde beelden – van bezoekers vanaf de eerste editie in 1981.
In 2021 viert Parkpop de 40ste verjaardag op zondag 13 juni. Op vrijdag 11 juni trapt Parkpop de 40ste editie af met het gratis toegankelijke Parkpop Downtown een avond boordevol live-acts in het Paard. Zoveel zin in het mooiste Haagse festival Laten we weer lekker alles vieren. Muzikaal met z’n allen vieren!!!
Zondag 13 juni 2021 | Het Malieveld, Den Haag
Parkpop is gratis toegankelijk.