Parkpop Saturday Night 2019: zinderend, hot en heavy

Op 29 juni maakt Den Haag zich op voor de tweede dag van het Parkpop weekend: Parkpop Saturday Night. Insane natuurlijk, zoveel grote namen en ook nieuwe acts in een weekend. Gisteren was het gratis toegankelijke Parkpop Downtown in samenwerking met Shoppingnight al een daverend succes. Vandaag, bij de betaalde avond Parkpop Saturday Night, staan grote namen als MY BABY, DI-RECT, Skunk Anansie, Tears For Fears, Cypress Hill en Nile Rodgers & CHIC op het podium. In combinatie met de zomerzon staat dit garant voor een toffe, zwoele zomeravond in het Zuiderpark. Tekst: Hedi Louwersheier en Ka Hopster. Foto’s: Iwan de Brabander

DI-RECT

Foto: Iwan de Brabander

Het is warm, heel warm festivalweer. Jitters Iwan, Hedi en Ka, ingesmeerd en wel, gaan met heel veel zin het veld op. Er zijn twee podia, Jupiler Stage en Go Tan Stage. Het park loopt al vroeg vol met muziekliefhebbers met een goed humeur. DI-RECT trapt de dag af op Jupiler Stage. En hoe! Ze staan op het podium en knallen met de woorden My Heart Is Open ook het festival open. Alle handen in de lucht, petjes en hoedjes tegen de zon. Als je nog niet geraakt was, dan kreeg je bij het nieuwe soulvolle nummer ‘Be Strong’ de volle lading en de jitters. Heerlijke kickstart van Parkpop Saturday Night.

Gruppo Sportivo

Foto: Iwan de Brabander

Tijdens Parkpop Café werden genodigden al getrakteerd op een exclusief optreden van deze Haagse band Gruppo Sportivo. Ze treden al meer dan 40 jaar op. En dat is goed te merken. Ze hebben hun vaste schare fans die vooraan meezingen en juichen op deze new wave. En de professionaliteit straalt van het podium af. Al spelen ze veel nieuwe nummers, oude tijden herleven. Heerlijk herkenbaar. Nieuwe nummers hebben ook dezelfde new wave vibe als de bekende nummers. Lies Schilp in jittergroen lijkt geen dag ouder. De band entertaint van begin tot eind.

Cypress Hill

Foto: Iwan de Brabander

Cypress Hill uit LA hier in Den Haag. F*ck! En wij zijn ook hier. Dennis Weening presenteert vandaag Parkpop Saturday Night. Hij kondigt de legendes van Cypress Hill aan. Mister master Mike zet de toon! Vanaf dat moment is het publiek los. When The Shit Comes In Better Be Ready. And ready was Parkpop Saturday Night. Als een goed gedraaide joint met alle juiste ingrediënten kwamen ze over ons heen. Bang Bang! Wat een wereldband, wat insane!

Navarone

Foto: Iwan de Brabander

De band Navarone staat klaar. Het is even omschakelen van Cypress Hill naar Rockband Navarone. Het veld staat stampvol jong en ouder publiek. Van hiphop energie met vette bass, naar rockenergie met gitaren. Chapo voor de band uit Nijmegen. Rock met ballen! We krijgen verfrissing met jonkies die een show neerzetten die staat als een huis. Supergaaf nog Led Zeppelin tussendoor en er is een Whole Lotta Love from Parkpop to Navarone. Navarone is aan!

Nile Rodgers en CHIC

Foto: Iwan de Brabander

Van rock naar disco funk met Nile Rodgers & zijn diva’s van CHIC. En er gaat een la aan disco open. Uiteraard eigen hits als Dance Dance en I Want Your Love. Maar ook de nummers die Rodgers schreef voor Sister Sledge, Diana Ross, Madonna en David Bowie. Als er een dak was, ging die er nu af. En wat een strot hebben de dames van Chic. Kippenvel! Het publiek helemaal los op het veld alsof ze nog niet stil hebben gestaan. En dat in deze hitte. Dat is Den Haag. Dat is Parkpop.

MY BABY

Foto: Iwan de Brabander

MY BABY kijken we enorm naar uit. Net als bij The Life I Live 2017 gaan ze vast nu ook vlammen. De blije gezichten van deze Nieuw Zeelandse/ Hollandse energieke band verraden hoe ze ons naar the next level gaan brengen. Niet in een hokje te plaatsen, staan ze garant voor trance, dance en psychedelic roes. In no time brengt MY BABY ons met voodoo in hogere sferen. Niemand staat stil. Spacen met de zon als drug. We willen dat dit nooit stopt.

Tears for Fears

Foto: Iwan de Brabander

Het Britse popduo Roland Orzabal en Curt Smith werden bekend in de jaren ’80 met diverse hits als Tears for Fears. We zijn benieuwd of ze zo veel jaar later nog steeds de menigte mee krijgen. Behalve dat ze zelf goed geconserveerd zijn, blijkt dat ook de muziek heel goed in het heden kan. De jaren ‘80 new wave trance is waar veel mensen voor zijn gekomen. Het veld is twee keer zo vol. Ze openen met Everybody Wants To Rule The World. Indeed. They rule Parkpop. Het zaadje dat MY BABY plantte wordt uitgezaaid bij The Seeds Of Love.

Triggerfinger

Foto: Iwan de Brabander

Belgische rockband Triggerfinger staat sinds 2004 regelmatig op grote festivals. Ze staan bekend om het meesterlijk betrekken van het publiek bij hun live optredens. Ook vandaag op Parkpop Saturday Night is Triggerfinger zwoeler dan zwoel. Het is lekker, stevig en opwindend. Daar waren we wel aan toe. We worden ruw uit onze hypnose getrokken om ons lichaam mee te laten bewegen. Sexy en bewust. Wat een topband!

Skunk Anansie

Foto: Iwan de Brabander

We eten een patatje tussendoor in de schaduw. Ka knuffelt een man met prachtige dreads. Hij praat Amerikaans en lacht haar vriendelijk toe. We haasten naar het podium voor de Britse rock/alternative band Skunk Anansie. Groot in de jaren ‘90 en nu ze op het podium staan, is dit het summum. Alsof ze het laatste beetje energie uit het publiek trekken, vermenigvuldigen en loslaten. En dan, heel apart, wijst de bassist naar ons. Aha, de Amerikaan van het patatje. We springen en dansen allemaal. Skunk Anansie crowd surft, schreeuwt haar longen over het Zuiderpark en laat ons sidderen. Wat een wereldband en een wereldgevoel. Wat een topafsluiter.