Pip Blom in het PAARD

Het is vrijdag 27 september en tijd om naar Pip Blom in het PAARD te gaan. De regen mag de pret niet drukken, want we kijken uit naar deze indie-pop band uit Amsterdam. De band bestaat uit frontvrouw Pip (zang, gitaar), haar broer Tender (gitaar, zang), ­Darek Mercks (bas) en Gini Cameron (drums). Ik ontdekte de jonge band al surfend op het internet, via andere bands die ik beluister. Ze zijn nu drie jaar een band en enorm snel gegroeid. In het voorprogramma staat Personal Trainer, een pop/rock band met een vernieuwend concept.

Personal Trainer trapt de avond af

Band Personal Trainer bij Pip Blom in PAARD
Foto: Iloisa Fortes

We laten ons verrassen door de band Personal Trainer. Het team rondom Willem Smit heeft namelijk een altijd veranderende live line-up. Het is nooit hetzelfde. Ook vanavond stort Personal Trainer zich in de muziek met creativiteit en enthousiasme. Ze combineren zang met keyboard en slaginstrumenten met samba. Even later springen ze met z’n drieën op beats en maken ze hippe en komische dansmoves. Met tomeloze energie bewegen ze zich over het podium en de shirts gaan uit. De zanger zet een maffe zonnebril op en verschijnt later met een pinguïn-muts. We zijn benieuwd hoe deze band er een volgende keer weer uitziet.

Volle zaal voor Pip Blom

Band Pip Blom in PAARD Den Haag
Foto: Iloisa Fortes

Wanneer Pip Blom het podium op komt, is de zaal in het PAARD stampvol en kan de magie beginnen. De unieke en herkenbare stem van Pip Blom knalt rond in de zaal. Met volle teugen geniet de band met elkaar; ze dansen, springen en lachen geregeld naar elkaar. Wat zijn ze goed op elkaar ingespeeld. Ze zitten heerlijk in de trance van hun muziek. Er ontstaat een gezellige heftige moshpit met tieners. Ze springen en juichen en zien eruit als diehard fans. De sfeer is heerlijk en iedereen laat zich gaan. Ook ik vind het onvermijdelijk om mee te dansen. Stilstaan is bij Pip Blom in het PAARD geen optie!

Bedankt PAARD, Pip Blom en Personal Trainer voor deze geweldige avond!