Podium aan Zee en Talenten aan Zee in hartje Scheveningen

Podium Aan Zee

Vanaf vrijdag 24 september opent Podium Aan Zee zijn deuren met een vette gevarieerde programmering, aantrekkelijke festivals en cultuurrijke evenementen. Dat betekent genieten op het concertpodium in de Keizerstraat, De Oude Kerk en De Pier van onder andere Splendid (opening), Haagse Beat Aan Zee (o.a. Massada, The Motions, Renée and the Alligators), Jazz Flavours (o.a. Trio Vincent Koning & Strijkers van het Metropole Orkest en World Music artiesten) en vele talentvolle acts uit de Haagse regio. 

Talenten Aan Zee

Het jaarlijkse talentontwikkelingsproject van YMCA en Popagenda Scheveningen, vol workshops, masterclasses, samenwerkingen met cultuuraanbieders en rolmodellen én presentaties van jonge muzikanten. Het eerste evenement van dit mooie project vindt plaats op zaterdag 25 september, met optredens van o.a. Aymar Torres, Julia Zahra en vele Scheveningse talenten.

Programmering
Voor 2021 staan er reeds spectaculaire namen en evenementen in de agenda vastgespijkerd. Haagse Beat Aan Zee is een spin-off van het Haags Beat Festival: een eerbetoon aan de muziekpioniers die Den Haag voor eeuwig op de kaart hebben gezet in de geschiedenis van de popmuziek, met shows van onder andere Massada, The Motions en Group 1850. Later in het jaar volgt het afsluitende festival op De Pier én een Kumpulan (Indorock) in De Oude Kerk.
 
Voorts is Podium Aan Zee gastheer voor de concertserie Jazz Flavours, waarin een heerlijke mix van jazz, funk, fusion, world en HipHop gespeeld wordt door vele artiesten. Onder wie gitarist Vincent Koning die een crossover in De Oude Kerk heeft met de strijkers van het Metropole Orkest. Jazz Flavours eindigt eveneens met een festival op De Pier. Ook Haagse acts én jong talent krijgen natuurlijk het podium voor de muziekliefhebbers.
 
Live Muziek | Evenementen | Culturele Broedplaats
Podium aan Zee is een samenwerking van YMCA Scheveningen en Popagenda Scheveningen. Het YMCA muziekcentrum, Keizerstraat 58 Scheveningen-dorp, is de thuisbasis. Podium Aan Zee beschikt hier over een eigen concertzaal, toegankelijk voor 200 bezoekers staand of 100 bezoekers zittend.
 
Podium Aan Zee heeft als doel een broedplaats te zijn voor (muziek)cultuur, waar evenementen, live muziekprogrammering, cultuureducatie en talentontwikkeling met elkaar in verbinding staan, en waar meer (jonge) mensen in aanraking komen met cultuur. Podium Aan Zee wil het prgrammeringsaanbod en Makersklimaat in stadsdeel Scheveningen (voor de Haagse regio) uitbouwen, vergroten, vernieuwen en laagdrempelig toegankelijk maken voor een breed publiek.

Lees meer op de website van Podium aan Zee.