Rock a Rail 2019 Snow, Jump, Slide

7 december, Rock a Rail 2109 editie nummer acht in de Lage Landen op de Grote Markt. Jumping, crashing, bashing, turning and sliding op alle ramps en rails. Rock a Rail is voor snowboarders en niet-snowboarders phenomenaal sick!

Rock a Rail rockt

Rock a Rail 2019 Grote Markt by Iwan de Brabander

Rock a Rail 2019! Typisch een geval van ‘Had ik het me maar eerder gerealiseerd’! Op het moment dat ik in de mail zie dat er snowboarders hun tricks aan het doen zijn op de Grote Markt, is het zaterdagavond half acht. Snel naar de stad om nog een moment van het spektakel mee te krijgen. Een minuut aanwezig, de muziek blaast keihard door de speakers. De presentatoren geven vol de emotie bij de laatste sprongen van de damesfinale. Wat een moves. Dat is nu al vet genieten!

Rock a Rail moved

Rock a Rail 2019 Grote Markt Dance Contest by Iwan de Brabander

De dames zijn klaar. De baan wordt bij-geboetseerd en de presentatoren verzinnen een prijsvraag. Nou ja, een vraag wie er wat bijzonders kan om een cheque te winnen. Een hoop handen gaan de lucht in, net als een jongen die een salto maakt. Radslagen, een rap, alles uit de kast om de coole prijzen te winnen. Later op de avond wordt er nog een dance-contest gehouden. Het kan niet op. Vette prijzen en een hoop gelach! Rock a Rail 2019 is entertainment.

Rock a Rail all pro’s

Rock a Rail 2019 Grote Markt by Iwan de Brabander

Rock a Rail is niet zomaar een wedstrijd met wat snowboard-enthousiastelingen. Hier staan pro’s van het hoogste niveau. Echte jumpers, grinders en tricksters vanuit de hele wereld. Dus dubbel trots dat onze hof-, rock-, snowboardstad goed is vertegenwoordigd. Hier gaat het niet om de eer, maar om de winst. Jumps van de ene naar de andere rail, flips en andere sicke moves. Het publiek en de mannen met de mic’s gaan lo met ‘Oeeh’, ‘Whoow’, gefluit, geschreeuw en geklap. Vallen en opstaan. Opstaan en gaan. Rennend omhoog en hard met tricks naar beneden. Dit mag voor mij elk weekend. Respect!

Zoals ik ook tussendoor kwam, was ik ook voor de prijsuitreiking weer weg. Volgend jaar maak ik er een daggie van en zorg ik voor een fotogeniekere plek, als dat lukt! Thanks Rock a Rail! You Rock!