Rock A Rail snowboardevenement Grote Markt

Bijna is het zo ver! Aankomend weekend, 7 december vanaf 16.30, is Rock A Rail, hét tweedaagse snowboardevenement op de Grote Markt in Den Haag. De internationale snowboardtop treft elkaar dan tijdens een uniek wintersportevenement midden in de stad. De achtste editie van Rock A Rail wordt gepresenteerd door Red Bull en Blue Tomato, samen met Volcom, GoProen Snowworld.

Spectaculaire tricks en parcours

Rock A Rail snowboardevenement den haag

In het hart van Den Haag, op de Grote Markt, staat een twee verdiepingen hoge stellage. De snowboarders glijden over stalen buizen (rails) en doen ze spectaculaire tricks over speciaal vervaardigde objecten. Na het enorme succes van de afgelopen jaren pakt de organisatie ook dit jaar weer uit met een zeer uitdagend ‘street’ parcours, kraakheldere sneeuw en atleten van wereldniveau. Grote namen uit de snowboardscene zullen strijden naast Haagse held Cees Wille en Nederlands trots Cheryl Maas.

Finale en after-parties

Rock A Rail snowbord grote markt

De prijzenpot bedraagt in totaal € 6.000,-. De winterse activiteiten beginnen op 4 december. Dan krijgt onopgemerkt talent een laatste kans zich te kwalificeren tijdens de Blue Tomato “last show down”. Rondom de wedstrijd op zaterdag zijn er activiteiten en is er van alles te winnen of te krijgen. Rond 21.30 is de finale plaats met daarna een optreden en after-parties. Rock A Rail snowboardevenement is gratis toegankelijk. De organisatie hoopt mensen bekend te maken met het “street snowboarden”, de basis voor de Olympische “slopestyle”discipline.

Lees meer op Facebook.