Rolstoelhandbal 2020 in Den Haag

Zaterdag 21 december is een demonstratiewedstrijd van het Nederlands rolstoelhandbalteam in de sporthal Boswijk. Handbalvereniging Hercules start samen met de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten (HSG) met rolstoelhandbal 2020. Deze kick-off vandaag is een goede opwarmer voor wat in 2020 verwacht kan worden.

Dynamisch

Rolstoelhandbal biedt mensen met een handicap of beperking de mogelijkheid om te handballen. Oud-handballers die bijvoorbeeld door een blessure de sport niet meer kunnen beoefenen, hebben hierdoor eveneens de kans om de sport weer op te pakken. Voor de toeschouwers vandaag is het leuk om naar te kijken. Het publiek reageert direct enthousiast en positief over de dynamiek en snelheid.

Trots op nieuwe team

Haags rolstoelhandbal 2020
Foto: Sebastiaan Nederhoed

Voorzitter Martin Swikker van Hercules is trots dat zijn vereniging rolstoelhandbal gaat beginnen: “Supertrots, en met veel dank aan de HSG. Hercules wil graag onderdeel zijn van de maatschappij en er verantwoordelijkheid voor nemen, dat alle mensen die willen sporten dit zoveel mogelijk kunnen doen.” Hans Willink, voorzitter van de HSG, kijkt ook met een goed gevoel terug op de start van rolstoelhandbal in Den Haag: “De laagdrempeligheid – iets wat in onze wereld altijd van belang is – bij deze sport, sprak ons meteen al enorm aan. Dit belooft veel voor de toekomst”.

Aanmelden en meer informatie

Trainingen en wedstrijden worden verzorgd door Hercules. Ga voor meer informatie over Herculus of voor aanmelden rolstoelhandbal 2020 naar de website. Je kunt ook mailen naar Robin Brant: brant.robin@gmail.com. De training is elke woensdag van 18.30 – 19.30 uur.

Naast de ondersteuningen op individuele of projectmatige basis, reikt de HSG ook jaarlijks de Wouter Duinisveld Award, de Haagse sportprijs voor gehandicapten, uit. Lees meer over HSG op de website van de HSG.