Sail op Scheveningen: overzicht drukbezocht event

Van 20 t/m 23 juli is het grote internationaal event Sail op Scheveningen. Er komen 30 grote zeilschepen uit 13 verschillende landen naar de haven. Dit, in combinatie met het prachtige weer, trekt vele bezoekers van alle leeftijden naar Scheveningen. Overdag om op de schepen te kijken, maar ook in de avond wanneer de schepen prachtig verlicht zijn. Ook aan de kinderen is gedacht; geschminkt als piraat maken ze avonturen op een schip mee.

Overzicht succesvolle editie Sail op Scheveningen

Sail op Scheveningen: overzicht drukbezocht event
Sail in. Foto: Richard Mulder

Vanaf bootjes op zee en vanaf de kade worden de schepen met bemanning warm welkom geheten op Scheveningen.

Sail op Scheveningen: overzicht drukbezocht event
Foto: Richard Mulder

Aan wal liggen marinezeilschepen uit de o.a. de VS, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Bezoekers bewonderen de enorme schepen vanaf de kade, maar mogen ook gratis op de schepen.

Sail op Scheveningen: overzicht drukbezocht event avond
Foto: Richard Mulder

In de avond zijn de schepen prachtig verlicht. De vele bezoekers eten een hapje en drinken een drankje om na de zonsondergang nog van het kleurrijke tafereel te genieten.

Sail op Scheveningen: overzicht drukbezocht event sail out
Foto: Richard Mulder

Ook de Sail out op de laatste dag is drukbezocht. De bemanning en schepen worden om 16.00 uitgezwaaid door de vele bezoekers.

Sail op scheveningen dag 4 Sail out
Foto: Richard Mulder

Het is een mooi gezicht hoe de bemanning hun waardering uit door op de masten te staan. Onder luid geklap en gejoel vanaf de kade, varen een voor een de schepen weer de zee op. Een geweldige indruk achterlatend van een geslaagd event Sail op Scheveningen.

sail op scheveningen sail out strand
Foto: Richard Mulder

Bekijk meer foto’s van Richard Mulder. Lees meer over Sail op Scheveningen op de website.