Special Olympics Regionale Spelen in Den Haag

Op 23 juni 2019 zijn de Special Olympics Regionale Spelen in Den Haag, het evenement voor sporters met een verstandelijke beperking. De officiële opening is bij de Sportcampus in het Zuiderpark. Het programma start met de ‘Parade of Athletes’, het hijsen van de vlag, het ontsteken van de vlam en het afleggen van de eed. Daarna gaan de sporters uit de provincies Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland de strijd aan. Er zijn maar liefst zeven sportonderdelen: zwemmen, paardrijden, atletiek, voetbal, bocce, beachvolleybal en MATP (Motor Activity Training Program).

bocca special olympics 2020
Bocce. Foto: Richard Mulder

Tijdens de officiële opening zullen alle deelnemende sporters aanwezig zijn, met uitzondering van de zwemmers. Zij hebben hun eigen opening in het Hofbad.

Deze Special Olympics Regionale Spelen worden georganiseerd door Stichting Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020 en Special Olympics Nederland.

Special Olympics Nationale Spelen Den Haag 2020

De Special Olympics Nationale Spelen (SONS 2020) is het grootste multi-sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking in Nederland. In 2020 wordt dit event georganiseerd in Den Haag. Er komen dan ruim 2.000 sporters en 750 begeleiders naar Den Haag. Drie dagen lang worden in Sportcampus Zuiderpark, het Hofbad, Sporthal Ockenburgh en andere Haagse sportaccommodaties wedstrijden georganiseerd in maar liefst achttien takken van sport.

Lees meer informatie over SONS 2020 op de website.