Special Olympics Regionale Spelen: mooie opwarmer voor Nationale Spelen 2020

Op 23 juni nemen 400 sporters met een verstandelijke beperking deel aan de Special Olympics Regionale Spelen in Den Haag. De sporters uit Zuid-Holland, Noord-Holland en Zeeland verzamelen in en rond de Sportcampus van het Zuiderpark. Het evenement start met de ‘Parade of Athletes’, een Torch Run en een officieel startschot door wethouder Richard de Mos. Er zijn zeven onderdelen: bocce, beachvolleybal, MATP, atletiek, voetbal, paardrijden en zwemmen. Deze regionale spelen zijn een waardig begin van de Special Olympics Nationale Spelen in 2020 in Den Haag.

Fanatieke topsporters uit de regio

De Vlammetjes mascottes Special Olympics Nationale Spelen 2020
Foto: Martijn Beekman

Anja Overhoff, voorzitter Special Olympics Nationale Spelen 2020, zegt tegen de sporters: “Dat jullie meedoen aan deze regionale spelen is al een heel knappe prestatie op zich. Het betekent dat jullie minimaal zes maanden lang minimaal één keer per week onder deskundige begeleiding keihard hebben getraind. We zijn er ontzettend trots op dat deze regio zoveel fanatieke topsporters kent. Ik wens jullie vandaag heel veel succes en plezier.” 

Special Olympics Regionale Spelen 2019 uitreiking
Foto: Marian Bouthoorn

Na alle wedstrijden is om 16.00 uur de prijsuitreiking. De Special Olympics Nationale Spelen zijn van 12 t/m 14 juni 2020. Lees meer hierover op de website.