Sportief en cultureel dagje uit met online festival

Start je meivakantie op zaterdag 25 april met een sportief en cultureel dagje uit van Samen Haags. Het online festival van Samen Haags wordt georganiseerd door Haagse ondernemers Eva de Koning en Sofie den Dulk. Inmiddels doen ook vele andere Haagse zzp’ers en ondernemers, die zijn geraakt door het corona virus, mee met het festival. Foto boven: Jeroen Jansen.

Interactief programma voor iedereen

samen haags

Samen Haags is voor jong en oud met elementen uit de sport en cultuur, twee sectoren die hard worden geraakt in deze corona tijd. Het wordt een echt ‘dagje uit’ met verschillende workshops en activiteiten. Zo kun je thuis freerunnen, yogalessen volgen, senioren samen dansen, kinderen dansen met De Dutch Don’t Dance Division, Poëzie met de Poezieboys volgen, Assepoes kijken, je eigen mondkapje naaien en mee doen aan een workshop ‘minder plastic afval’. Zoals het een echt festival betaamt is er een blokkenschema opgesteld. De activiteiten hebben allemaal een start en eindtijd, het is dus handig om je dagje festival goed in te plannen. Waar je geen rekening mee hoeft te houden bij dit festival zijn de wachtrijen bij de wc, kwijtgeraakte garderobe nummers en die ene lange meneer die precies voor jouw neus gaat staan.

Camiel Meiresonne sluit af

son mieux haagse song vn het jaar 2019
Foto: Iwan de Brabander

Op de website van Samen Haags vind je het complete programma. Check hoe laat je voorstelling is en plan je dag. Niemand minder dan de Haagse Camiel Meiresonne van Son Mieux sluit het festival af. Son Mieux presenteerde vorig jaar hun debuutalbum Faire de Son Mieux in een uitverkocht Paard. En binnen een week stond dit album op nummer 16 in de Album Top 100. En nu op zaterdag 25 april bewonder je Camiel, de zanger van deze band, live vanuit jouw eigen woonkamer.

Help Samen Haags met een vrijwillige donatie

Het festival wordt mogelijk gemaakt door Haagse ondernemers die zijn geraakt door de corona crisis. Alles is stil te komen liggen. Het evenement is gratis toegankelijk, maar een vrijwillige donatie wordt op prijs gesteld. Die donaties zijn allemaal ingericht op de complete festival beleving, zo koop je een ‘wc passé-partout’, een ‘all you can eat’ bon of neem je plaats in de ‘vip lounge’. “We doneren 20% van deze opbrengst aan Stichting Leergeld. Ook na deze tijd willen we namelijk dat iedereen kan sporten en cultuur kan opsnuiven”, geven de organisatoren aan. De rest van de opbrengst wordt verdeeld tussen de ondernemers die dit evenement mogelijk hebben gemaakt. Samen staan we sterk, samen Haags!