The Hague Pride 2019: feest om samen én jezelf te zijn

Van 6 tot 9 juni kleurt, zoals eerder aangekondigd, de binnenstad van Den Haag in alle kleuren van de regenboog. De stad staat in het teken van de The Hague Pride 2019, voorheen The Hague Rainbow Festival, om samen te feesten ongeacht seksuele voorkeur, afkomst of geloof (LHBTI).

Cancellen programma door extreem weer

The Hague Pride 2019
Foto: Richard Mulder

De storm zorgde ervoor dat de organisatie met pijn in hun hart besloot de buitenactiviteiten van de zaterdag van The Hague Pride 2019, als de Pride Walk en de Royal Rainbow Parade, te cancellen. Gelukkig konden de feestgangers wel los in het Paard tijdens de after party. Er werd dan ook extra gefeest en genoten. Zondag lijkt er een enkel wolkje aan de lucht en komt de regenboog weer tevoorschijn. Tijd om ook deze dag dubbel zo hard te vieren.

Optredens langs Hofvijver

The Hague Pride 2019
Foto: Richard Mulder

Langs de Hofvijver zijn er optredens van Mariska van Kolck, Nathalie Makoma, Carolina Dijkhuizen, Miss Bunty & Paul Morris. De zon laat zich af en toe zien en vele mensen verzamelen zich voor het podium. Overigens zijn de mensen heel divers, voorop staat dat niemand hier bang is voor elkaar of het onbekende. Wat fijn dat dit feest toch nog mag doorgaan. Tot laat in de avond wordt er nog gedanst, gezongen en geknuffeld.

Start The Hague Pride 2019
Foto: Richard Mulder

Dank je wel organisatie en medewerkers!