Theaterfestival de Parade organiseert Benefietgala

Jaarlijks sluit theaterfestival de Parade haar zomertournee feestelijk af met een gala in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Helaas is er geen Paradetournee dit jaar, maar het reizende theaterfestival organiseert alsnog een spetterend Benefietgala op zaterdag 29 augustus. Het wordt gepresenteerd door niemand minder dan de koningin van de Parade: Loes Luca. Een avond vol theater en plezier, met highlights uit wat deze zomer dus niet op de planken heeft gestaan. Geniet van ruim 15 verschillende korte voorstellingen, muziek, lekker eten en drinken. Bezoekers dragen tegelijkertijd de Parade een warm hart toe door een kaartje te kopen voor het gala.

Er zijn 250 zitplaatsen en de kaarten zijn te koop voor € 250,- per stuk. De avond begint om 20.30 uur en duurt tot 22.30 uur. Met de opbrengst krijgt de organisatie een flinke financiële steun in de rug en dat is, als ongesubsidieerd festival, broodnodig om overeind te blijven. Kaarten koop je via deze link.

De Parade gaat door

parade den haag 2019
Foto: Erik van ’t Hof

Naast het Benefietgala organiseert de Parade verschillende activiteiten onder de noemer De Parade gaat door. Zo verscheen onlangs het magazine ’30 jaar Parade’ en werden er Parade-avonden georganiseerd in Zaal 3 in Den Haag. Van 10 t/m 16 augustus programmeert de Parade verschillende artiesten in Paradiso in Amsterdam. Zo keert de legendarische band H.E.A.R. – Henry en Alex rock – terug met een onvergetelijke reprise van hun afscheidsconcert Uitgerukt. en zie je Anne-Fay Kops met een muziektheaterconcert over racisme, white privilege en de koloniale erfenis. Er zijn iedere dag een vroege (18.00 uur) en een late (21.00 uur) shift, waarbij je twee voorstellingen ziet voor € 23,-.

Op 4, 5 en 6 september gaat de Parade door in het Parktheater in Eindhoven. Drie dagen lang staan onder andere Het Zuidelijk Toneel, de familie Franssen en Schippers en van Gucht op het programma. Binnenkort wordt het hele programma bekend gemaakt en start de kaartverkoop via de website van het Parktheater.

De Wereld van de Parade

In juli en augustus keert De Wereld van de Parade terug in de Tolhuistuin in Amsterdam. Op 29 en 30 juli en 1 augustus laat Gerson Main nieuw werk horen en vertoont Soufiane Moussouli de voorstelling Gelukszoeker. Overdag is er een KinderParade voor jong en oud, waarbij men de voorstelling Ali & Nino (6+), van theatergroep Witte Raaf bezoekt, en daarna zelf poffertjes kan bakken bij het Paradepoffertjespaleis Au Gwen Marie.