Tim Akkerman en Alexander Broussard knallen met eenmalige show

Vandaag, zaterdag 22 juni, speelt er een bijzondere combinatie in het Zuiderparktheater: Tim ‘The Boss’ Akkerman en Alexander ‘The Piano Man’ Broussard. Ze geven samen met een band een uniek en eenmalig concert ‘New York State of Mind’. Samen met Jitter Ilja met haar camera, fietsen we naar het Zuiderpark.

Billy Joel liefhebbers

alexander Broussard the piano man zuiderparktheater
Foto: Ilja Vlietstra

Stipt om 20.00 kruipt Alexander Broussard achter de piano op het podium. De tribunes zijn gevuld met liefhebbers van Billy Joel. ‘Always a Woman To Me’ wordt met luid geklap en gejoel ontvangen. Bijna iedereen zingt de teksten woord voor woord mee met de sympathieke Alexander en band. Wat een leuke intieme locatie is het Zuiderparktheater eigenlijk. Je staat dichtbij de artiesten en dat maakt het extra bijzonder. De zon schijnt en dat is heel veel mazzel, want behalve een doek over het podium is het toch echt een openluchttheater.

Fantastische combinatie en staande ovatie

Alexander Broussard zuiderparktheater
Foto: Ilja Vlietstra

Alexander start met A New York State Of Mind en Tim Akkerman komt het podium op om dit nummer samen te zingen. Wat passen die stemmen heerlijk bij elkaar, de warme en volle stem van Alexander en de wat ruigere stem met hees randje van Tim zweven het Zuiderpark door. Aan het eind van Alexanders deel van de show, danst het hele publiek en eindigen we met een staande ovatie voor deze meester achter de piano en zijn band.

Ervaren artiesten en professioneel theater

Zuiderparktheater billy joel en the boss
Foto: Ilja Vlietstra

In de pauze staan de mensen in de rij voor een drankje bij de bar. Saskia Reijenga, van Evenemento en manager van The Billy Joel Experience, geniet zichtbaar. Saskia: “Alles is heel goed gegaan en de voorbereidingen verliepen soepel. Het zijn natuurlijk ervaren artiesten en ook het Zuiderparktheater weet goed wat ze doen.” En dat is te merken. Alles loopt op rolletjes en er heerst een gemoedelijke sfeer.

Haagse ‘The Boss’ gooit de remmen los

Tim Akkerman en alexander Broussard zuiderparktheater
Foto: Ilja Vlietstra

Tim Akkerman komt op en gaat los als The Boss. Zijn energie werkt aanstekelijk, want niemand die nog stilzit. Het publiek klapt en danst direct mee op de bekende nummers van Bruce Springsteen. Ze verlaten de tribunes om naar het deel voor het podium te gaan en vrij te kunnen dansen. We haken de armen in elkaar en het voelt even als een grote vriendengroep. We genieten van Tim en zijn fantastische band The Ivy League. Ze wisselen rustige Springsteen klassiekers -waarbij het publiek even in trance is- af met dansbare songs. En dan is het helaas afgelopen. Nog een keer nemen ze met de hele groep op het podium een welverdiend luid applaus in ontvangst.

zuiderparktheater billy joel en the boss
Foto: Ilja Vlietstra

Tim focust op eigen album

Tim is tevreden over het optreden: “Het is altijd afwachten wat de sfeer is en hoe alles zal verlopen. En uiteindelijk als je dan hier bent en het moment is daar, je hebt dit weer, je ziet zo’n volle bak en iedereen heeft er zin in, dát moment voelt heel goed. Ik denk dat iedereen dat ook zo heeft ervaren.” Ook al was het een succes, het blijft bij een eenmalige show. Tim: “Het is te gek om te doen, maar het kost heel veel tijd omdat je met meerdere agenda’s te maken hebt. Daarbij wil ik me gaan focussen op onze eigen album.” Volgend jaar ligt de focus volledig op het nieuwe album. Tim: “We hebben nu een paar singles uit en in het najaar beginnen we aan een clubtour.” Helaas voor ons is er geen optreden in Den Haag gepland, maar we hopen dat Tim en band dat nog gaan doen. Veel succes met de cd-release!