Tom Wavy en Sahil Bahl in Paardcafé

Op weg naar het Paardcafé, op donderdag 31 oktober, zet ik mijn kraag omhoog. Er waait een gure herfstwind, met deze kou zou je het liefst binnen willen blijven. Maar de acts van vanavond, Tom Wavy en Sahil Bahl als support, zijn het helemaal waard om de kou voor te trotseren. 

Sahil Bahl

Foto: Ruben de Kemp

De kou buiten zorgt voor een knusse en gemoedelijke sfeer binnen in het Paardcafé. Sahil Bahl vertelt dat hij vanavond sinds lange tijd weer een hele set originals speelt. Hij is de afgelopen maanden druk bezig geweest met het opnemen van zijn eigen nummers. Ook is Sahil vandaag een Crowdfunding-actie gestart om de opnames van zijn tweede album af te ronden.

Foto: Ruben de Kemp

Met nummers als ‘Holly’ en ‘Rear Window’ weet Sahil het publiek te betoveren, het Paardcafé valt stil. De melancholische stem van Sahil Bahl, gecombineerd met de heldere tonen van zijn gitaar, vallen samen in muzikale verhalen waar je in verdwaalt. Prachtige teksten en doorvoelde tonen. Wat heerlijk dat zijn nummers binnenkort op een vinyl album het gerespecteerde plaatsje zullen krijgen dat ze verdienen!

Tom Wavy

Foto: Ruben de Kemp

Tom Wavy neemt samen met zijn gitarist het podium over. Het eerste nummer doet je denken dat je je bevindt op een vakantiebestemming, in de zon, met een cocktail in de hand. Wát een warme klanken; heerlijk! Ik heb hier eerder van mogen genieten. Er volgen originals als ‘Heart to Beat’ en ‘Free’. De vloeiende riffs op gitaar en het rauwe stemgeluid van Tom Wavy vormen samen een pakkend geheel. De samenzang van de mannen geeft de nummers een extra laagje.

Foto: Ruben de Kemp

Ook de ‘golven’ zijn duidelijk terug te horen in de performance van Tom Wavy. Het ene moment schreeuwen zanger en gitaar het samen uit. Het andere moment de zanglijnen en tokkeltjes je laten meedeinen op rustiger vaarwater. Het publiek geniet zichtbaar van deze fijne set om even bij weg te dromen. Zelden is het zó relaxed geweest in het Paardcafé.

Intieme sfeer

Foto: Ruben de Kemp

Sahil Bahl met zijn unieke en gevoelige stijl en Tom Wavy met zijn catchy nummers en ontzettend warme stemgeluid. Het publiek heeft vanavond mogen genieten van de intieme sfeer die Tom Wavy en Sahil Bahl hebben weten neer te zetten. Oprecht gespeelde muziek; daar houden we van. Ik ben alvast klaar voor het weekend. Op naar meer van dit soort avonden!