Tong Tong Fair 2019 op het Malieveld

De Tong Tong Fair komt weer naar Den Haag. Met jaarlijks 80.000 bezoekers is dit de grootste Indische happening ter wereld. Deze 61e editie van de 11-daagse culinaire trip is van 23 mei t/m 2 juni op het Malieveld. Het festival is uitgegroeid tot een plek waar jong en oud en Oost en West elkaar ontmoeten. Hiervoor reizen vele tientallen deelnemers uit Zuidoost-Azië naar Den Haag, ook wel de Indische hoofdstad van de wereld genoemd.

Tong Tong Fair 2019 eerste namen

Tong Tong fair 2018 malieveld den haag
Foto: Serge Ligtenberg

Tong Tong Fair 2019 is verdeeld in diverse themapaviljoens met podia. De eerste namen van acts die optreden zijn bekend gemaakt: Marion Bloem, Boi Akih in samenwerking met dansers Tim Persent & Heather Ware, Adriaan van Dis, topchef Pascal Jalhay, Sjors van der Panne, Loïs Lane en Next Generation met o.a. Robin Block en Amber Nefkens.

Over Tong Tong Fair

Tong Tong Fair 2018 op het Malieveld
Foto: Henriette Guest

De Tong Tong Fair is geworteld in de Indische hoofdstad van de wereld, Den Haag, en komt voort uit de Pasar Malam Tong-Tong/Besar. Het is een actuele mix van Oost en West en altijd in beweging. Met een sfeer van vriendschap, gastvrijheid en inspiratie is het een feel good-event dat voelt als een mini-vakantie naar Zuidoost-Azië & de Pacific. Maar het is ook een festival waar theatermakers, kunstenaars, dansers, musici, ontwerpers, fotografen, schrijvers en wetenschappers met de ogen van nu de Indische cultuur en koloniale geschiedenis onderzoeken. En natuurlijk een culinaire trip voor iedereen.

Kijk voor meer informatie en kaarten op de website van de Tong Tong Fair.