Triple S Megashow in Musicon

Het is een heldere vrijdagavond deze 20 september. Fris van het fietsen, stap ik Musicon in Den Haag binnen. Vandaag is hier de ‘Triple S Megashow XL Deluxe Gold’. De Haagse bands Sunny Rays, Step Aside en Silver Lining spelen hier vanavond alle drie een set. De enthousiasmerende naam van het evenement heeft zijn werk gedaan; het is vanavond tjokvol in Musicon.

Sunny Rays

sunny rays in musicon
Foto: Iwan de Brabander.

Het is aan Sunny Rays om de ‘Triple S Megashow XL Deluxe Gold Edition’ (voor één keer de volledige naam) te openen. Frontman Ramon Potter rapt in alle rust zijn eerste tekst en vangt daarmee meteen alle aandacht van de mensen in de zaal. Na zijn intro valt de band hem bij en wordt de toon gezet: vanavond worden er ware woorden gesproken en gezongen én wordt het een feestje.

De rap gaat over in zang, wat weer over gaat in poëzie, wat weer over gaat in rap. Sunny Rays weet, zoals we ze ook kennen, een pakkend geheel neer te zetten en krijgt tegelijkertijd het publiek aan het dansen. Het nummer ‘Rustig Aan’, dat deze week is uitgebracht, wordt nu al luidkeels mee gezongen. Ook het nummer ‘Jungle’ (Tash Sultana) waar Sunny Rays Nederlandstalige rap aan toevoegt, wordt goed ontvangen. Een prachtige mengeling van de ontspannen stem van Ramon, de vloeiende zanglijnen van Jana Huijgen en zelfs wat rap van bassist Thomas Gelling. Wát een toffe show van Sunny Rays!

Step Aside

step aside Triple S Megashow musicon
Foto: Iwan de Brabander

Dan is het aan Step Aside om het Musicon podium te betreden. De band opent met een funky cover van ‘Treasure’ (Bruno Mars) waarbij het meteen al lastig is om stil te blijven staan. Daarna volgt ‘Another Day’ (Jamie Lidell) waarmee Step Aside het publiek verder opwarmt.

De bands zijn de uitdaging aan gegaan om vanavond allemaal een nummer van één van de andere spelende bands te coveren. Step Aside koos het nummer ‘Wild Man Blues’ van Silver Lining. Het nummer wordt omgedoopt tot ‘Wild Man Funk’, wat perfect bij Step Aside past. Een original, ‘Dirty Window’ volgt. Het nummer klinkt relaxed en met een lekkere gitaarsolo van gitariste Dewi Lafontaine erin is de song compleet. Drummer Emma Groen geeft ook deze band weer een stevige ruggengraat. Zij speelt vanavond met alle drie de bands mee en lijkt dat moeiteloos te doen. Bij de original ‘Move Your Feet’ komen er warme klanken bij toetsenist Masay Elsink vandaan. Het feestje dat Sunny Rays startte, zet Step Aside heerlijk door!

Silver Lining

silver lining Triple S Megashow
Foto: Iwan de Brabander

Silver Lining sluit de avond in Musicon vanavond af. Gitarist Sten van Bummelen zet een bluesy intro in en de zwoele stem van zangeres Dana Qadri sluit hier naadloos op aan. Behalve drummer Emma Groen, zien we bij Silver Lining ook Thomas Gelding (Sunny Rays) weer terug op de bas. De band is perfect op elkaar ingespeeld, wat bij ieder nummer weer voor een heerlijke sound zorgt.

‘Wild Man Blues’ is een heerlijke original van Silver Lining. Verder klinken er covers van ‘Wicked Way’ (Waylon), ‘Slow Dancing In A Burning Room’ (John Mayer) en ook ‘Rustig Aan’ van Sunny Rays wordt gespeeld. Alle nummers krijgen een totaal nieuwe draai van Silver Lining. Het ene moment klinken er bluesy tonen vanaf het podium, het andere moment harde, rauwe rockmuziek. De dynamiek van verschillende stijlen in combinatie met zingende, soms gillende, gitaarsolo’s en de krachtige stem van de zangeres maakt dit een top show.

Triple S; een super, subliem succes!

Als afsluiter betreden alle bands samen nog één keer het podium. Elf bedreven muzikanten die samen ‘Proud Mary’ spelen, wat ontzettend tof om zoveel talent op één podium te zien staan.

Bedankt voor alle fijne muziek en de positive vibes allemaal. Het was een avond in Musicon om nooit te vergeten!