Triple S Xmas special: super x drie

Zaterdag 21 december 2019 klinken zang, jinglebells en andere instrumenten door de Scheveningse poptempel Saturnus. Silver Lining, Sunny Rays en Step Aside geven een Triple S Xmas special. Geen Ho Ho Ho maar Go Go Go!

Kerst met een Silver Lining

Silver Lining Triple S Xmas special Saturnus by Iwan de Brabander

Silver Lining is na een lange soundcheck de eerste van de drie superbands beginnend met de S! De Kerst, blues en soul worden vol door het vijftal gegeven. Ook de wat funky vibes spelen de muzikale wizards met alle gemak. Als zangeres Dana de soul-knaller ‘I Would Rather Go Blind’ inzet, gaan alle remmen die nog ingetrapt waren, eraf en is iedereen los. Heel blij dat ik niet blind ben en dit kan beleven.

Sunny Rays shinen ook in de winter

Sunny Rays Triple S Xmas special Saturnus by Iwan de Brabander

De zonnestralen van Sunny Rays zitten nog vol met adrenaline van gister en shinen toch weer als vier zonnen! Hun natuurlijke vibe, de reggae met zang, rap en ‘spoken word’ transformeert kou in warmte. Verrassende nieuwe songs, nieuwe insteken/opbouw van oudere songs. Een supervette Kerst-versie van ‘Heet’/’Kerstmis’ laat de fun van de band zien. De positieve vibe straalt zelfs bij de beladen songs rechtstreeks het hart in! Jump en klap!

Step Aside Santa

Step Aside Triple S Xmas special Saturnus by Iwan de Brabander

Step Aside, de laatste superformatie van vanavond doet hun funky ding. Stuk voor stuk knallers die uit de speakers pompen. Kerstmutsen op en ook zij performen hun ode aan de december-feest-dagen. Net wat minder power dan ik van ze gewend ben. Maar minder power… Iedereen staat te springen, dansen en zingen. Frontlady Anne-Roos doet een dansje voor het podium terwijl de andere mega-muzikanten ook helemaal los gaan. Powerrr! Step Aside Santa…

Jinglebells rocken Triple S style

Triple S Xmas special Saturnus by Iwan de Brabander

Met alle elf muzikanten staan dan de drie formaties naast en tussen elkaar. Wat een plezier om dit mee te maken. Allemaal met een lach van hier tot Tokyo staan ze een kerstmedley met alle te verwachten nummers te rocken als een malle. Alle gebruikelijke songs komen voorbij en iedereen gaat los op en voor het podium. Muziek zoals het bedoeld is. Een hoop fun!

Op naar een derde editie van deze feestformatie. Of het nou eigen werk of een cover is, altijd gaan de voetjes van de vloer met tussendoor een emotionele tranentrekker. Triple S… Leuk voor festival of bij je thuis… Al moet je dan wel een aardig groot huis hebben!