Vijf muziektips voor 19 t/m 21 juli regio Den Haag

Den Haag bruist. Elk weekend is er wel wat tofs te doen, te beluisteren of te zien in en om Den Haag. Voor jong en oud, voor punker tot panterprintje; gewoon voor ieder wat wils. Onmogelijk om bij al het moois aanwezig te zijn! Op veler verzoek geeft Jitters je vijf muziektips voor 19 t/m 21 juli regio Den Haag.

1.Jazz in de Regentes; 19/20 juli

jazz in de regentess park en plein

Elk jaar tovert de wijk Segbroek/Regentessekwartier het Koningsplein om tot een gezellig festivalterrein voor Jazz in de Regentes. Dit weekend, op 19 en 20 juli, geniet je twee dagen van bekende en onbekende jazz bands en heerlijke hapjes. Wat dacht je van akoestische tunes met de prachtige warme stemmen van My Dear Sister? Of verbaas je je liever bij de Amerikaanse multi-instrumentalist Harrison Young en Transatlantic Trio? Het kan allemaal, mis het niet.

Bekijk het hele programma hier.

Zaterdag 20 juli is er van 11.00 tot 17.00 uur ook een leuk kinderprogramma: Jazz in de Regentes Junior. Na het buurtontbijt met rustig pianoconcert, kunnen de kleine creativelingen aan de slag. Van muziektheatervoorstellingen, optredens uit de wijk tot toffe workshops! Bekijk het volledige kinderprogramma hier.

2.Westerpop; 19/20 juli

westerpop 2018

Oké, het is even iets verder fietsen, maar zeker de moeite en beenspieren waard: de 28e editie van Westerpop in Delft. Vrijdag en zaterdag is het fantastische terrein, het sportterrein van het Stanislas College, omgetoverd tot een festivalplek om te verdwalen. Twee dagen lang geniet je van een gevarieerde line-up met bands als Indian Askin, Zuco 103, Blaudzun, Son Mieux, Wild Romance, EVERLAST en nog veel meer.

Op vrijdag strijden ook drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage. Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands. Check hier het volledige programma.

3.Indiburn – 5 Year Anniversary party; 20 juli

Happy Hunting Ground jitters
Foto: Iwan de Brabander

Ook niet te missen op de vijf muziektips voor 19 t/m 21 juli regio Den Haag is Indiburn. Beachclub Indigo op het Zwarte Pad in Scheveningen viert zaterdag de vijfde editie van Indiburn. Een groot strandfeest met live muziek, performances, dj’s, kunst, nachtelijke vuren, bring your own food bbq’s, marktjes en nog veel meer. Met o.a. Closetoya, Len Konings, Sunny Sjoerd, Warme Daan, Caipi Boys, Three Little Clouds, Georgetown (SA), The Limiters, Nelson en Sunny Rays. Een editie waarbij je zintuigen op scherp staan en jij onmogelijk stil kan staan.

Meer informatie of het bekijk het hele programma via Facebook. Tickets van €9,- tot € 19,- via de website.

4.Grauzone Summer Special; 20 juli

GRAUZONE_SUMMER_SPECIAL_2019-1080x450

Let op! Ivm het weer verplaatst naar het Paard ipv Whoosah! De laatste wintereditie van GRAUZONE in februari was een fantastisch festival waar de multidisciplinaire underground werd gevierd: van Wave tot Psych, postpunk tot donkere elektronica. Zo tof dat het Paard en Grauzone besloten een GRAUZONE Summer Special, in het Paard (ipv Whoosah) te organiseren. Stap in de zon op je fiets en geniet van toffe acts als Whispering Sons (be), zZz (nl), Zig Zags (us), Uniform (us), DEMON EYES (nl), Pasiphae (gr) en nog veel meer.

Check de timetable en hele line up op de website. Koop tickets via het Paard.

5.The Blind Boys of Alabama & Amadou and Mariam; 20 juli

Meer zin in Amerikaanse gospel, RnB en Afro-pop in het openlucht Zuiderparktheater? Mis dan man en vrouw Amadou & Mariam en soulgroep The Blind Boys of Alabama niet. Zaterdag spelen deze wereldmuzikanten de sterren aan de hemel in het Zuiderpark.

Amadou & Mariam werkten samen met een scala aan muzikanten, waaronder David Gilmour (Pink Floyd), Johnny Marr (The Smiths), Damon Albarn (Blur, Gorillaz), Santigold en Manu Chao. Geniet van Mariams prachtige stem, Amadous uitzonderlijke electric blues guitar en de magische synergie tussen hun twee stemmen.

De Amerikaanse gospel, RnB en The Blind Boys of Alabama halen hun grooves, strakke harmonieën en buitengewoon gepassioneerde performance recht van de bron; met een oeuvre dat zich strekt over meer dan vijftig jaar zijn de Blind Boys met recht pioniers te noemen.

Lees meer via Facebook. Koop je tickets via de website van het Paard.

Volop muziekjitters dus!

Er is natuurlijk nog veel meer te beleven in Den Haag. Bekijk meer events op de eventpagina van Jitters. Of hou de website van je favoriete kroeg in de gaten voor de bands die optreden. Wat je ook doet: geniet!